Chiherul în sărbătoare

Distribuie pe:

Primăria și Consiliul local al comunei Chiheru de Jos, în colaborare cu megieși de frunte din Urisiu de Jos, organizează, în zilele de 18 și 19 august, cea de a XIV-a ediție a Zilelor comunei, ce se va desfășura pe terenul de fotbal (târg) dintre cele două Chihere.

Chiherenii și urisenii sunt așteptați în costume populare, pregătiți de joc, la o întâlnire de revedere, aflăm de la primarul comunei, dl Eremia Pop.

Sâmbătă, 18 august, după amiază, va avea loc deschiderea sărbătorii, printr-o paradă-concurs a perechilor de cai, urmată de o seară de dans - discotecă de excepție, la Căminul cultural din localitate.

Programul manifestării va cuprinde momente religioase (participarea, duminică, la Liturghie și un parastas de obște), activități pe terenul de sport, acordarea de diplome cuplurilor din comună care au împlinit 50 de ani de căsătorie, concerte susținute de interpreți locali și invitați, acompaniați de orchestra condusă de maestrul profesor Puiu Râmba.

Nu în ultimul rând, cei prezenți sunt invitați să participe la concursurile organizate în cadrul evenimentului, urmând a fi premiate: cel mai bun caș, cea mai bună slănină, cel mai gustos papricaș, nefiind ocolite nici bunătățile din cămara toamnei (dulcețuri, murături etc.), nici deserturile specifice - gogoși, clătite, scorușe, pancove ș.a.

„Organizatorii, chihereni și uriseni, avem convingerea că, aceia care nutresc sentimente deosebite față de aceste meleaguri, împreună cu rudele, apropiații și prietenii lor, ne vor onora cu prezența, pentru a fi împreună la această întâlnire de suflet, care se va încheia cu un frumos foc de artificii", spune edilul comunei și - parcurgând programul manifestării - nu avem de ce să nu-i împărtășim convingerea.

Lasă un comentariu