Țânțarii au făcut prima victimă

Distribuie pe:

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică a informat, ieri, că o persoană a murit din cauza infectării cu virusul West Nile. Este vorba de un bărbat de 79 de ani, din Galați, pensionar, care suferea și de alte maladii cronice, au confirmat surse din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase din Galați.

Cifrele oficiale arată că, în perioada 2 mai - 8 august, s-au înregistrat 23 de cazuri de infecție cu virusul West Nile, din care 11 s-au înregistrat în săptămâna 1-8 august, când s-a produs și primul deces.

Cazurile au fost înregistrate în județele Dolj (5), Olt (4), Iași (4), Brăila (2), Ilfov (2), Bihor (1), Bacău (1), Galați (1), Vrancea (1), Teleorman (1) și în București (1).

Specialiștii recomandă populației să evite expunerea la țânțari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi, să utilizeze substanțe chimice împotriva țânțarilor, să împiedice pătrunderea țânțarilor în casă (plase protecție la ferestre), să utilizeze substanțe insecticide în locuință/în jurul acesteia, să asigure desecarea bălților de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stagnantă și gunoiul menajer.

Lasă un comentariu