Casa Regală: Diaspora trebuie primită acasă cu respect. Dreptul de a ieși în stradă este de neatins

Distribuie pe:

După evenimentele de vineri noaptea, din Piața Victoriei, Casa Regală a transmis un mesaj semnat de custodele Coroanei, Margareta, în care se arată că violențele de vineri noaptea au afectat unitatea națională și reputația internațională a României și că „violența nu este niciodată acceptabilă", notează wall-street.ro.

Casa Regală consideră că românii care trăiesc departe de țară simt o datorie față de aceasta și își doresc să contribuie la prosperitatea ei, iar „datoria noastră este să-i primim cu respect".

„Dreptul de a ieși in stradă și de a-ți face cunoscute aspirațiile civice este de neatins. El nu are nimic de-a face cu agresivitatea, ci cu speranța și libertatea", se arată în documentul citat.

„Avem libertatea să credem fiecare ce vrem despre recentele violențe din București, dar putem fi unanimi în convingerea că ele au afectat unitatea națională și reputația noastră internațională. Aceasta, doar cu câteva luni înainte ca țara noastră să-și asume președinția Consiliului Uniunii Europene".

Niciun om cu inimă din această țară nu poate fi bucuros să vadă cum ne facem rău nouă înșine. Regele Mihai și cu mine am cunoscut bine, în ultimii treizeci de ani, ce înseamnă să mergi prin lume pentru a susține cauza țării tale și să fii primit cu un zâmbet ironic", mai afirmă custodele Coroanei.

Lasă un comentariu