Filme de succes turnate în România

Distribuie pe:

România a devenit, în ultimii ani, spațiul preferat al regizorilor de peste hotare. Aceste producții au adus pe meleagurile noastre foarte mulți actori cunoscuți.

Cold Mountain (2003)

O parte din film, care îi are în distribuție pe Jude Law, Nicole Kidman și Renee Zellweger, s-a lucrat în București, Râșnov și în alte orașe din țară. Acțiunea se petrece în America anului 1860. Într-o țară cutremurată de război se petrece o aventură în care sunt implicați trei oameni: soldatul Inman, Ada și Ruby. Supraviețuirea în plan fizic și psihic a celor trei personaje depinde de legătura dintre ei.

Modigliani (2004)

Chiar dacă acțiunea filmului se petrece în Paris, toate secvențele sunt filmate în capitala României. La începutul secolului XX, Modigliani, elev al lui Brâncuși, trăiește o poveste de dragoste cu Jeanne, în Paris. Din legătura celor doi rezultă un copil nelegitim, trimis să trăiască într-o mănăstire. Durerea tatălui este atât de mare, încât caută disperat să facă rost de bani, pentru a-și lua copilul înapoi.

Transporter 3 (2008)

Filmul s-a turnat în Franța, Ungaria, Ucraina și România. Scena filmată în țara noastră are loc într-o benzinărie. Frank Martin este forțat să o transporte pe Valentina, fata lui Leonid Vasilev, un om influent din Ucraina. Valentina a fost răpită, așa că Frank trebuie să o ducă de la Stuttgart la Budapesta, până ajunge la Odessa. Cu ajutorul inspectorului Tarconi, Frank va încerca să întoarcă situația împotriva celor care

l-au forțat să o transporte pe Valentina.

War Dogs (2016)

Filmul spune povestea unor tineri care au câștigat un contract de 300 de milioane de dolari din partea Pentagonului, pentru a suplimenta cu arme aliații din Afghanistan. Secvențe din film au fost filmate în București, în Casa Poporului.

A Christmas Prince (2017)

Este una dintre cele mai populare producții de Crăciun. Filmul o are ca personaj principal pe Amber, o jurnalistă care, sub pretextul ca e profesoară, intră în palatul familiei regale din Aldovia. Majoritatea scenelor sunt filmate în Sinaia și la Castelul Peleș.

The Brothers Bloom (2008)

Frații Bloom sunt experți în înșelătorii, iar faima lor s-a răspândit în întreaga lume. Aceștia sunt deciși să ducă la bun sfârșit o escrocherie, care o implică și pe Penelope, o tânără foarte bogată. Fata locuiește într-un palat, chiar în Castelul Peleș.

Lasă un comentariu