Cartofi, ouă și boabe de cafea

Distribuie pe:

O fetiță i se plângea, într-o zi, tatălui său cât de grea este viața ei și îi povestea despre greutățile pe care trebuie să le depășească zi de zi. Era obosită să se tot lupte și avea impresia că atunci când reușea să rezolve o problemă, o alta nouă apărea. Tatăl său, care era bucătar de meserie, a luat-o pe fiica sa în bucătărie. Bărbatul a umplut trei vase cu apă și le-a pus pe foc. Când apa din cele trei recipiente a început să fiarbă, tatăl a pus în una cartofi, în alta ouă, iar în cea de-a treia, boabe de cafea, apoi le-a lăsat pe foc fără să-i zică nimic fiicei lui. Fata se întrebă mirată care este rostul experimentului. După 20 de minute, tatăl a oprit focul și a scos din apă cartofii, ouăle, iar cafeaua a turnat-o într-o ceașcă. „Draga mea, ce vezi?", a întrebat-o pe fetiță. „Cartofi, ouă și cafea", a răspuns fiica. „Uită-te mai atentă și atinge cartofii." Fata a pus mâna pe cartofi și a văzut că sunt moi. Apoi, a spart ouăle și a constatat că sunt tari. În final, tatăl i-a spus să soarbă din ceașca de cafea. Imediat aroma cafelei i-a adus fetei un zâmbet mare pe față. „Tată, ce înseamnă toate astea?", a întrebat fiica. Tatăl i-a explicat atunci că atât cartofii, cât și ouăle și boabele de cafea au făcut față aceleiași adversități, apa fiartă, și fiecare a reacționat diferit. Cartoful s-a făcut moale, ouăle sunt tari, iar boabele de cafea erau unice. După ce au fost puse în apa fiartă, au schimbat apa în ceva… nou. „Tu care ești?", întreabă tatăl. Când adversitatea îți bate la ușă, cum îi răspunzi? Ești cartof, ou sau boabă de cafea?

Lasă un comentariu