ÎN SPRIJINUL TINERILOR

Distribuie pe:

De săptămâna viitoare, tinerii care au împlinit vârsta de 16 ani pot să presteze programe de intership asigurate de instituțiile private sau instituții publice. Organizațiile gazdă sunt obligate să îi plătească pe participanți cu cel puțin jumătate din valoarea salariului de bază minim brut pe economie pentru munca prestată. Activitatea se poate întinde pe o perioadă de șase ore pe zi, în regim de maximum 30 de ore pe săptămână. Aceasta se va desfășura pe maximum șase luni, se va considera vechime în muncă și se va elibera un certificat de intership.

Proiectele pentru aceste programe pot fi încheiate și cu tinerii care au împlinit 15 ani, dar numai cu acordul părinților sau al reprezentanților legali. Legea mai prevede că organizațiile gazdă care încheie un contract individual de muncă cu persoanele care au desfășurat un program de intership primesc lunar, la cerere, o primă de 4.586 de lei pentru fiecare tânăr angajat.

Aceste precizări sunt făcute și publicate într-un Monitor Oficial, unde sunt și alte precizări referitoare la acest subiect important pentru toți tinerii care doresc să se angajeze.

Lasă un comentariu