Românii, fruntași la sedentarism!

Distribuie pe:

Institutul Sportiv Român (ISR) a dat publicității, ieri, un comunicat potrivit căruia România se află pe locul II la nivel european în ce privește sedentarismul.

Datele se bazează pe cel mai recent Eurobarometru întocmit de Comisia Europeană și arată că, față de 2013, numărul românilor care nu fac sport este în continuă creștere. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), sedentarismul favorizează apariția unor patologii grave, fiind al patrulea factor de risc principal pentru mortalitatea globală.

„Aproape trei sferturi din români petrec cel puțin două ore și jumătate pe zi stând jos, în fața calculatorului sau a televizorului (…). Eurobarometrul evidențiază că relația românilor cu activitatea fizică este aproape inexistentă. Concret, 51% dintre români nu se implică niciodată în activități fizice. Activitatea fizică poate preveni bolile cardiovasculare, obezitatea, diabetul zaharat și chiar unele forme de cancer", se arată în comunicat.

„Ceea ce lipsește este un parteneriat real între trei domenii esențiale pentru sănătatea populației: sportul, sănătatea și educația", a comentat președintele ISR, Adrian Socaciu, adăugând că OMS recomandă copiilor și tinerilor, cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani, să cumuleze zilnic cel puțin 60 de minute de activitate fizică cu intensitate moderată. 

Lasă un comentariu