GREȘELILE OAMENILOR INTELIGENȚI

Distribuie pe:

Despre oamenii inteligenți se spune că au capacitatea de a înțelege ușor tot ceea ce se întâmplă în jurul lor, bazându-se pe propria experiență acumulată anterior, iar de la ei ne așteptăm să fie perfecți, să nu facă greșeli și, mai ales, să ne accepte așa cum suntem.

Cu toate acestea, psihologii susțin că, uneori, oamenii inteligenți, chiar dacă își înțeleg și își acceptă responsabilitățile, se pot comporta cel puțin curios, făcând greșeli ca toată lumea. Totuși, acest lucru se întâmplă pentru că ei văd lumea diferit și reacționează altfel decât restul oamenilor.

Iată, care ar fi, în opinia psihologilor, greșelile pe care le fac (fără să vrea!) oamenii inteligenți:

Se supraestimează - Adesea, oamenii inteligenți își supraestimează abilitatea de a termina o sarcină și nu le place planificarea în detaliu, deoarece știu că vor putea face totul pe parcurs. Acest lucru înseamnă că își lasă de multe ori sarcinile până în ultima clipă. Găsesc scuze pentru faptul că nu au terminat ce aveau de făcut, însă fac altceva în timpul în care ar fi trebuit să lucreze.

Sunt dezordonați - Oamenii inteligenți sunt adesea dezordonați. Mintea lor funcționează mai eficient și mai rapid decât a altora și procesează lucrurile mai repede. Aceasta înseamnă că sar de la un lucru la altul și nu au timp niciodată să facă ordine, iar gândurile se aglomerează în capul lor. Cu toate acestea, ei se descurcă foarte ușor în toată această dezordine. Ceea ce pare a fi o lume dezordonată pentru alții, pentru oamenii inteligenți nu reprezintă o problemă.

Înjură - Oamenii inteligenți sunt direcți. Nu au timp să se ocupe de trivialități, preferă să fie ocoliți de toate „prostiile" care ocupă cea mai mare parte a atenției noastre. Acest lucru înseamnă că înjură, chiar și de la cele mai mici nemulțumiri. Însă înjuriile sunt doar un mecanism prin care se descarcă, nu își propun să jignească oamenii din viața lor.

Se plâng - Acesta este un obicei prost de care sunt vinovați mulți oameni inteligenți. Se plâng foarte mult și neîncetat. Se pot plânge de cele mai mici frustrări și pot fi într-o pasă proastă pentru zile la rând. Adevărul este că aceștia vor ca viața lor să fie într-un anumit fel și se supără dacă nu este așa. Deseori, nu reușesc să își dea seama că nu pot controla totul și că există lucruri care îi frustrează. De aceea, nu anticipează obstacolele și apoi se plâng.

Nu cer ajutorul - Oamenii inteligenți tind să își petreacă timpul, pierduți în gândurile lor. Își cunosc foarte bine punctele forte, dar și slăbiciunile. Această conștiință de sine îi face să se simtă foarte independenți și preferă să nu ceară ajutorul altora. Cred că fiecare luptă este a lor, această atitudine împiedicându-i să ceară ajutor.

Au așteptări irealizabile - Una dintre cele mai mari probleme ale oamenilor inteligenți este că se așteaptă ca ceilalți să fie la nivelul lor intelectual. Ei nici măcar nu iau în considerare faptul că ceilalți nu gândesc la fel și nu procesează lucrurile la fel de eficient. Se așteaptă ca toată lumea să înțeleagă ce spun. Însă, aceste așteptări nu sunt de obicei atinse și ajung să fie frustrați și supărați.

Sunt impulsivi - Am putea crede că oamenii inteligenți se gândesc de două ori înainte de a face un lucru. Este adevărat pentru mulți dintre ei, însă foarte mulți sunt impulsivi. Adesea acționează din instinct, care uneori poate fi greșit. Un astfel de mod impulsiv de a acționa nu înseamnă că nu înțeleg consecințele, dar simțul aventurii este mai puternic. Este în natura lor să fie curioși, iar impulsivitatea hrănește această curiozitate.

Lasă un comentariu