Părinții, Dumnezeu și... modelul divin

Distribuie pe:

„Nu mă voi dezice niciodată de religia și biografia părinților mei, pe care i-am divinizat. Tata citea Biblia în genunchi. A fost un sfânt. Mama, de asemenea, era creștină după Evanghelie. În 1987 m-am întors la religia strămoșilor mei și m-am căsătorit în religia ortodoxă, și când va fi să mă ia Domnul, doresc să fiu înmormântat în religia ortodoxă".

Corneliu Vadim Tudor (1949-2015), scriitor, politician și jurnalist român. A fost fondatorul Partidului România Mare și membru al Parlamentului European. A fost discipolul scriitorului Eugen Barbu. Este absolvent al Colegiului „Sfântul Sava" din București. A făcut cursuri la Școala de Ofițeri în Rezervă din București. Este licențiat al Facultății de Filosofie a Universității din București cu o teză despre sociologia religiei. A fost senator în Parlamentul României în perioada 1992-2008. În anii 1996, 2000 și 2004, a candidat pentru funcția de președinte al României. A înființat revistele „România Mare", „Săptămâna", „Politica" și ziarul „Tricolorul". Vadim Tudor a publicat 32 de cărți, din care volume de poezie și publicistică, unele editate în franceză, engleză și arabă, și a scris piese de teatru. În revistele sale apare sub pseudonimul „Alcibiade".

Patriot și naționalist, în sensul bun al cuvântului, sau „țuțist", dar neînțeles și trădat de cozile de topor români, de lingăii din jurul lui și de dușmanii Ardealului hungaroizi, care cu politica pașilor mărunți au alungat din țară toată baza națională, și care acum sunt în stare să comande și să formeze noi parlamente după bunul lor plac, dat în marele detriment al istoriei românești și în special a celei din Ardeal, care acum se vede fără un Mihai Viteazul, Iancu, Horia, Cloșca sau Crișan. (n.a.).

***

„Indiferent de ce va veni, vom fi gata să demonstrăm că Domnul Dumnezeu are toată puterea în cer și pe pământ".- „Iubirea vine din Dumnezeu, pe când răutatea e afacerea oamenilor".

Cătălin Dupu, scriitor, regizor, realizator TV. Contemporan. Inițiază turneul „MARII UNIRI", un proiect național ce se va desfășura în cursul acestui an și va cuprinde mai multe etape. Organizează „Rugăciuni pentru România" în țară și diaspora, din mai multe motive: „România să devină o țară creștină, nu doar să se declare", „România să-l recunoască pe Iisus Hristos ca Domn și Mântuitor personal", „Președintele țării să fie și el un om al lui Dumnezeu", „Adevărul în Parlament să predomine zilnic", „Prefecturile să se conducă conform Bibliei", România să aibă o presă curată", „Economia să fie în creștere bazată pe o morală creștină" ș.a.

***

„În timp ce simțul văzului mă convingea de posibilitatea unui MODEL DIVIN, simțul auzului îmi sugera posibilitatea unui ritm universal. Aerul însuși vibrează de muzică... cum ar fi posibil, cu toată această muzică revărsată fără încetare, să nu existe o «MELODIE PRINCIPALĂ» și un «MAESTRU MUZICIAN»? Dumnezeul nostru este mare Savant veșnic și totul în jurul nostru poartă marca puterii Sale creatoare. În frunză, în floare și copac, noi vedem amprentele Sale, cerul este vitrina glorioasă a puterii Sale. Pe uscat și pe mare, urmele lui Dumnezeu se văd clar".

Beverley Nichols (1898-1983), autor, dramaturg, jurnalist, compozitor și orator. A scris peste 60 de cărți și piese de teatru. Pe lângă romane, mistere, nuvele, eseuri și cărți pentru copii, el a scris o serie de cărți non-ficțiune pentru călătorie, politică, religie, parapsihologie și autobiografie. Cărțile sunt scrise într-un mod poetic, cu limbaj bogat, creativ, evocând răspunsuri emoționale. A fost președinte al Uniunii Oxford și editor de Isis.

P.S. „Dacă un frate sau o soră sunt goi și lipsiți de hrana cea de toate zilele și cineva dintre voi le-ar zice: Mergeți în pace! Încălziți-vă și vă săturați, dar nu le dați cele trebuincioase trupului, care ar fi folosul? Așa și cu credința: dacă nu are fapte, e moartă în ea însăși" (Iacov: 2, 15-17).

„1001 CUGETĂRI" vol. XII

 

Lasă un comentariu