Sănătatea și fericirea noastră depind de relațiile de calitate!

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Universitatea Harvard, citați de descopera.ro, au dedicat un amplu studiu științific, având ca temă fericirea, în urma căruia au constatat că, fără niciun dubiu, relațiile de calitate ne mențin mai fericiți și mai sănătoși.

Pentru a avea relații de calitate, oamenii de știință americani susțin că mai întâi trebuie să fim conștienți de sine și abia apoi să fim conștient de ceilalți, astfel încât să ne însușim arta ascultării active și disciplina de a fi generoși și de a ne îngriji prieteniile.

De altfel, ei ne oferă și sfaturi despre cum să dezvoltăm și să întreținem relații de calitate.

Fii generos - Generozitatea nu este doar despre bani, ci și despre timpul acordat altora. Învață să îți asculți prietenii, să le oferi sfaturi atunci când au nevoie și să îi asiguri că le vei fi alături oricând au nevoie. Dedică-ți timp interacțiunii cu prietenii și renunță la rețelele sociale.

Renunță la obsesia de a petrece timp în fața laptopului - Avem tendința de a sta închiși între patru pereți, vizionând ecrane mai mari sau mai mici, uitând să hrănim relațiile cu oamenii care contează în viața noastră.

Amintiți-vă ziua de naștere a prietenilor - Este atât de simplu, dar foarte important. Nici nu știți cât de mult contează pentru o persoană faptul că îți amintești că este o zi important din viața ei. Unul dintre cele mai simple moduri de a vă aminti este să folosiți una din aplicațiile ce se pot instala pe telefonul mobil.

Sunați doar pentru a întreba „ești bine?" - Femeile sunt bune la socializare, bărbații mai puțin. Dar indiferent dacă aveți ceva de povestit sau doar vreți să vedeți ce mai face un prieten, nu vă feriți să-l sunați pentru a-l întreba direct. Relația nu va supraviețui dacă nu este hrănită.

Ascultați activ - Simpla prezență nu este suficientă, învățați să ascultați activ. Dacă v-ați așezat la masă cu cineva și vreți să simtă că sunteți interesat de ceea ce spune, lăsați telefonul mobil sau nevoia de a cerceta locul în care vă aflați și fiți acolo pentru a-l asculta.

Țineți-vă promisiunile - Când promiți că vei rezolva ceva, asigura-te că o faci. Cuvintele nu au valoare, acțiunile contează cu adevărat.

Prețuiește timpul - Timpul este o resursă limitată și nimic nu spune mai multe despre cum prețuiești pe cineva decât oferindu-i timpul tău.

Fii pozitiv - Pozitivitatea și încurajările sunt calitățile cele mai dorite atunci când cineva dorește să își facă un nou prieten.

Nu judeca - Niciunul dintre noi nu este perfect. Încercați să vă opriți din a-i judeca pe alții, acesta fiind unul din cei mai mari dușmani ai unei relații de calitate.

Lasă un comentariu