Relația românilor cu activitatea fizică, aproape inexistentă...

Distribuie pe:

Cel mai recent Eurobarometru, întocmit de Comisia Europeană, arată că aproape trei sferturi dintre români petrec cel puțin două ore și jumătate pe zi stând jos, în fața calculatorului sau în fața televizorului și că relația lor cu activitatea fizică este o relație aproape inexistentă.

„Concret, în România, 51% dintre români nu se implică niciodată în activități fizice, ceea ce îi face vulnerabili în fața unor boli grave. Se cunoaște faptul că activitatea fizică poate preveni bolile cardiovasculare, obezitatea, diabetul zaharat și chiar unele forme de cancer.

La ora actuală, față de anul 2013, numărul persoanelor care se implică în activități fizice pentru a-și îmbunătăți sănătatea a scăzut cu 12%. Cel mai grav este că numărul românilor care nu fac sport a crescut, țara noastră ocupând locul doi la nivel european din perspectiva sedentarismului, iar potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) inactivitatea fizică este identificată ca fiind al patrulea factor de risc principal pentru mortalitatea globală.

Tot conform OMS, copiii și tinerii cu vârsta cuprinsă între 5 și 17 ani ar trebui să cumuleze zilnic cel puțin 60 de minute de activitate fizică cu intensitate moderată.

România nu stă foarte bine nici din prisma implicării în activități de voluntariat sportiv, doar 2% din respondenți recunoscând că se implică în astfel de acțiuni. Tot 2% dintre respondenți sunt membrii unui club sportiv, 5% sunt membrii unui centru de fitness, 1% sunt membrii unui club socio-cultural, 19% în alt fel de cluburi, în timp ce 71% nu sunt membrii niciunui club", reiese din Eurobarometrul Comisiei Europene.

Lasă un comentariu