TITLU DE STAT EMIS CA DESPĂGUBIRE A PERSOANELOR CARE AU DEPUS BANI LA CEC PENTRU ACHIZIȚIONAREA DE AUTOTURISME

Distribuie pe:

În Monitorul Oficial al României nr. 706, din 14 august 2018, a fost publicat Ordinul nr. 2628/2018 privind prospectul de emisiune al titlului de stat emis în vederea despăgubirii persoanelor fizice care au constituit depozite la CEC în vederea achiziționării de autoturisme.

Ordinul menționat cuprinde două articole, respectiv: „Art. 1. - În vederea despăgubirii persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii și Consemnațiuni C.E.C. - S.A. în vederea achiziționării de autoturisme se aprobă prospectul de emisiune a titlului de stat seria CEC 2018/1 emis pe numele C.E.C. Bank - S.A., în valoare nominală de 27.788,11 lei, prevăzut în anexă, care face parte integrantă din prezentul ordin; Art. 2. - Direcția generală de trezorerie și datorie publică va aduce la îndeplinire prevederile prezentului ordin".

* * *

Pentru cititorii noștri aflați în situația de a-și recupera banii depuși la CEC pentru achiziționarea de autoturisme, redăm, în totalitate, anexa, numită „Prospect de emisiune a titlului de stat, seria

CEC 2018/1":

1. În vederea despăgubirii persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii și Consemnațiuni C.E.C. - S.A. în vederea achiziționării de autoturisme, Ministerul Finanțelor Publice va lansa o emisiune de titlu de stat pe numele C.E.C. Bank - S.A., care se identifică prin seria CEC 2018/1.

2. Titlul de stat se emite în formă dematerializată.

3. Titlul de stat este denominat în lei, este nepurtător de dobândă, nenegociabil și are scadența în data de 18.10.2018.

4. Data emisiunii este 18.09.2018.

5. Valoarea nominală a emisiunii titlului de stat este 27.788,11 lei.

6. Emisiunea este formată dintr-un titlu de stat, iar valoarea nominală individuală a titlului de stat este egală cu valoarea individuală a despăgubirii calculate de C.E.C. Bank - S.A. potrivit prevederilor art. 1 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 392/2014 privind aprobarea elementelor tehnice și modalitatea de stabilire a despăgubirilor pentru persoanele fizice care au constituit depozite la Casa de Economii și Consemnațiuni C.E.C. - S.A. în vederea achiziționării de autoturisme, precum și pentru punerea în executare a hotărârilor judecătorești, pe numele unui deponent.

7. Răscumpărarea titlului de stat se efectuează la data scadenței, respectiv la data de 18.10.2018, prin creditarea contului C.E.C. Bank - S.A. cu suma reprezentând valoarea nominală a emisiunii.

8. Plata la scadență a valorii nominale a titlului de stat se efectuează de către Ministerul Finanțelor Publice prin ordin de plată pe numele C.E.C. Bank - S.A. Centrala, CUI 361897, cod IBAN RO38CECEB00003RON0000001.

9. Dacă data la care trebuie efectuată plata aferentă serviciului datoriei publice este o zi de sărbătoare sau o zi nelucrătoare, plata va fi efectuată în prima zi lucrătoare după data scadenței plății, dacă în acordul (contractul, convenția) de împrumut sau în prospectul de emisiune pentru titlurile de stat nu se prevede altfel, fără obligarea la dobânzi penalizatoare.

 

Lasă un comentariu