Disperați de atâta singurătate, JAPONEZII AU INVENTAT... SOȚIA VIRTUALĂ!

Distribuie pe:

Singurătatea înregistrată în rândul tinerilor japonezi, recunoscută ca fiind cea mai profundă din lume, duce la izolare și - foarte grav - la acte de suicid, motiv pentru care compania Gatebox a inventat dispozitivul „boku no yome", adică „soția mea", care folosește un asistent virtual (soție) pentru a simula o relație cu utilizatorul (soțul).

„Boku no yome" este un dispozitiv nu foarte diferit de alte boxe inteligente, însă folosește un display transparent, pentru a afișa un personaj tridimensional în stil animat, care ia forma asistentului. Acesta poate controla toate dispozitivele inteligente din casă, asemeni altor soluții de pe piață, însă vine și cu o serie de funcții exclusiviste.

În clipul de prezentare oficial lansat de Gatebox, soția virtuală îi trimite utilizatorului (soțului) mesaje pe telefon pe tot parcursul zilei, îl întreabă când ajunge acasă și îi pregătește toate dispozitivele pentru a-i face viața confortabilă, atunci când se întoarce de la lucru. Mai mult, aceasta poate să se uite la filme alături de utilizator (soț)", se laudă inventatorii acestui dispozitiv.

Însă, o soție virtuală costă aproximativ 1.350 de dolari și, în plus, necesită un abonament lunar de 13,5 dolari pentru actualizări software și noi funcții.

Deh, plăcerile se plătesc!

Lasă un comentariu