Guvernul - amenințat cu... brânză!

Distribuie pe:

Potrivit informațiilor făcute publice, luni, de președintele Asociației Patronale Române din Industria Laptelui, Dan Cojocaru, țara noastră a importat anul trecut peste 70.000 de tone de brânză. Cele mai mari cantități au provenit din Germania (aproape 30.000 de tone), urmată de Polonia, Italia, Ungaria, Olanda , Belgia, Danemarca, Bulgaria, Austria și Republica Cehă.

Revolta crescătorilor de animale autohtoni este pe măsură: “Trebuie să protestăm. În timp ce fermierii români stau cu brânza pe stoc, în 2017, România a importat 70.571 tone de brânză, adică 3.000 de camioane a câte 23 de tone fiecare. Din această cantitate, marea majoritate este brânză falsificată. Noi, fermierii, împreună cu procesatorii, nu putem accepta această situație la infinit. Vă chem să protestăm! Din stocul de brânză pe care îl am, vreau să arunc 1.000 de kilograme în fața Guvernului”, a anunțat Costel Caraș, un cunoscut crescător de vaci de lapte din județul Ilfov, citat de agrointel.ro. Și alți fermieri s-au arătat nemulțumiți: “Aceste cantități puteau să provină din fermele și fabricile românești”, a spus un producător.

În ultimii ani, majoritatea fabricilor românești de prelucrare a laptelui au fost închise sau au fost achiziționate de companii puternice, cu capital străin, astfel că producția de lapte de la fermele din țară își găsește greu loc pe piață, iar în rețetele brânzeturilor importate se adaugă uleiuri vegetale, iar în cazul laptelui se adaugă lapte praf importat, menționează sursa citată.

 

Foto: agrointel.ro

Lasă un comentariu