SĂRBĂTORIREA ZILELOR NAȚIONALE ALE UNGARIEI PE TERITORIUL ROMÂNIEI, TREBUIE INTERZISĂ!

Distribuie pe:

Românii din Țara-Mamă și românii de pretutindeni știu că niciodată, în ultimii 100 de ani, Ungaria și organizațiile maghiare de pe teritoriul României nu au recunoscut și nu au sărbătorit Marea Unire de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918.

La 1 Decembrie 2016, Guvernul Ungariei a interzis să aibă loc un concert simfonic la Opera din Budapesta, consacrat Zilei Naționale a României, iar de anul trecut s-a stabilit că ambasadorii unguri nu au voie să participe la recepțiile organizate de Ambasadele României.

În acest an al Centenarului Marii Uniri, s-a ajuns ca ziua națională a Ungariei, din 20 august, să fie sărbătorită în România timp de două zile. Astfel, în 21 august a.c., la Oradea, în Piața Unirii, au fost aduse din Ungaria, de la Debrecen, patru care alegorice cu uriașe simboluri naționale ungurești, făcute din flori, iar pe o scenă special amenajată a avut loc un mare spectacol dat de formații maghiare, inclusiv Filarmonica din Budapesta. Piața centrală a municipiului Oradea a fost închisă toată ziua pentru a se putea sărbători, cu întârziere, ziua națională a Ungariei.

La acțiunile extrem de periculoase ale Ungariei și U.D.M.R., vizând dezmembrarea teritorială a României și anexarea Ardealului la Ungaria Mare, cel târziu până la centenarul Tratatului de la Trianon, din 4 iunie 1920, Guvernul României are obligația să răspundă cu fermitate și să hotărască, de urgență, cel puțin următoarele: Să interzică sărbătorirea zilelor naționale ale Ungariei pe teritoriul României și arborarea ilegală a simbolurilor acestei țări pe Sfântul Pământ din Vatra Românească. Să aplice principiul reciprocității în relațiile cu Ungaria, în toate domeniile. Să suspende retrocedările de imobile în natură și plata anuală a peste 500 milioane de euro către Ungaria, persoane juridice și fizice maghiare, până la încheierea cercetărilor penale pentru toate retrocedările făcute în perioada post-decembristă.

Partidul România Noastră solicită Președintelui, Parlamentului și Guvernului României ca, măcar în ultimele patru luni din Anul Centenarului Marii Uniri, să acționeze împotriva planurilor diabolice ale Ungariei și U.D.M.R. care urmăresc dezmembrarea teritorială a țării noastre și anexarea Ardealului.

Lasă un comentariu