ROLUL... OGLINZILOR MONTATE ÎN LIFTURI!

Distribuie pe:

Puțini oameni nu au folosit măcar o dată în viață un lift, însă, cu siguranță, și mai puțini și-au pus întrebări legate de oglinzile montate în interior, rezumându-se la a-și admira propria imagine reflectată.

Și, totuși, specialiștii în ascensoare, citați de descopera.ro, au dezvăluit că oglinzile din lifturi au mai multe beneficii pentru confortul și chiar sănătatea noastră.

Iată câteva din motivele pentru care lifturile sunt dotate cu oglinzi:

Să pară mai spațioase - Ascensoarele sunt spații destul de înghesuite și poate fi cu adevărat incomod să stai într-un lift de mărimea unei cămăruțe. Multe lifturi au oglinzi pe partea opusă a ușilor sau chiar și în spatele lor. Oglinzile păcălesc creierul să creadă că un spațiu mic și înghesuit este mai spațios.

Diminuează claustrofobia - Claustrofobia este frica irațională de spații mici și înghesuite. Oamenii care suferă de această fobie nu suportă spațiile în care cred că nu au suficient loc. Un lift poate declanșa această fobie și poate duce la apariția atacurilor de panică. Scopul unei oglinzi într-un lift este de a-l face să pară spațios, iar acest lucru poate ajuta la calmarea unei persoane claustrofobe.

Reduc anxietatea - Mersul în sus și în jos într-o cameră mică de metal poate aduce cu sine gânduri negative în capul oricui. Spațiile înguste îi pot tulbura mental pe mulți oameni. De asemenea, există și teama că te vei prăbuși într-o cutie de metal. Oglinzile sunt perfecte pentru a distrage mintea pasagerilor de la astfel de gânduri.

Împiedică... plictiseala - În lifturi nu există muzică sau vreun ecran care să îți arate videoclipurile preferate, așa că s-ar putea să te plictisești. Însă oglinzile împiedică plictiseala, fiind o sursă de divertisment. O suprafață lucioasă poate distrage atenția celei mai plictisite persoane, deci nu este o surpriză faptul că oglinzile din lifturi sunt o distragere de la plictiseală.

Oferă siguranță - Atunci când ești într-o cameră mică, înghesuită și plină cu străini, se pot declanșa tot felul de semnale de alarmă. De cele mai multe ori, facem plimbări cu liftul cu persoane pe care nu le vom mai vedea vreodată în viața noastră. Oglinzile din lifturi le oferă oamenilor un avantaj cu adevărat util: poți să te uiți la oamenii care arată suspicios, dar nu neapărat direct în ochi lor, ci în oglindă.

Vizibilitate pentru persoanele cu handicap - Persoanele aflate în scaune cu rotile sau în diferite vehicule pentru mobilitate nu pot folosi scările sau scările rulante, așa că liftul rămâne singura lor opțiune. Intratul în lift nu reprezintă o problemă, dar pentru persoanele care se află în scaune cu rotile poate fi dificil să iasă din spațiul respectiv. Nu au vizibilitate în spate, așa că oglinzile îi ajută să iasă din lift.

Vanitate... - De dragul vanității, oamenii își petrec timpul în lift aranjându-și costumele, verificându-și dantura, pieptănându-și părul. Îi ajută să se pregătească pentru orice întâlnire, așa că oglinzile sunt instrumente foarte utile pentru a ne satisface vanitatea.

Călătorie mai rapidă - Înainte ca lifturile să aibă oglinzi, oamenii se plângeau companiilor producătoare că mașinăriile lor erau prea lente. Cercetările au arătat că oamenii nu aveau simțul spațiului și timpului când călătoreau cu un lift fără suprafețe reflectorizante, în timp ce oamenii care foloseau ascensoare cu oglinzi erau de părere că ascensorul era mai rapid. Acest lucru este posibil în principal datorită faptului că oglinzile distrag atenția.

Lasă un comentariu