Hidroelectrica acordă burse de 1.000 de lei, lunar, pentru studenți!

Distribuie pe:

Tinerii care vor să urmeze o carieră în domeniul energetic pot aplica, până la data de 31 august 2018, pentru o bursă din partea Hidroelectrica, pentru o perioadă de 10 luni, cuantumul fiind de 1.000 de lei, lunar, pentru studenți, și 600 de lei pentru elevi.

“Hidroelectrica acordă pentru anul școlar universitar 2018 - 2019, un număr de 50 de burse celor care aleg să urmeze o carieră în domeniul energetic, concomitent cu șansa de a lucra în companie, după finalizarea studiilor.

Programul se adresează studenților înscriși la facultăți cu profil energetic, hidroenergetic, electrotehnic și electromecanic, precum și de construcții hidrotehnice, economic, juridic și IT.

De asemenea, pot beneficia de bursele Hidroelectrica și elevii înscriși în instituțiile de învățământ preuniversitar profesional și tehnic cu profil energetic și electromecanic.

Compania va acorda 30 de burse pentru studenți și 20 pentru elevii de liceu care, pentru a intra în program, trebuie să îndeplinească următoarele criterii: să fie studenți înscriși la cursurile de zi la una din specialitățile menționate și îndeplinesc condițiile de înscriere în anul al III-lea de studiu; să fie elevi ai unui liceu (colegiu) tehnologic, înscriși la cursurile de zi, la una din specialitățile amintite și îndeplinesc condițiile de înscriere în clasa a XI-a; pot face dovada promovării tuturor examenelor din anii de studiu, media de absolvire este de minimum 8.00, iar media la purtare, pentru elevi, este 10, și nu primesc o altă bursă din partea unei societăți, organizații sau instituții de stat, alta decât instituția de învățământ superior la care a fost admis sau de la Ministerul Educației, cu excepția burselor cu caracter social.

Suma totală alocată este de 420.000 de lei, fiind prevăzută în bugetul pe 2018. Lista candidaților admiși pentru interviul de selecție va fi făcută publică la data de 17 septembrie pe site-ul www.hidroelectrica.ro, iar în perioada 15 - 19 septembrie, compania va stabili lista cu elevii (studenții) admiși pentru primirea burselor", se arată într-un comunicat de presă, emis de Hidroelectrica.

Lasă un comentariu