TANCUL DIN UNGARIA A DEFILAT PRIN ORADEA!

Distribuie pe:

În ziua de 20 august a.c. a fost sărbătorită în Ungaria a doua zi națională din acest an. Cu acest prilej, în orașul Debrecen au defilat mai multe care alegorice, între care și unul reprezentând un tanc în mărime clasică. Turela tancului a fost acoperită cu o uriașă coroană a Ungariei mari, realizată din buchete de flori. După ziua națională a Ungariei, în dimineața zilei de 21 august a.c., carele alegorice de la Debrecen au trecut frontiera României și au defilat prin centrul municipiului Oradea, amintindu-le românilor de atrocitățile săvârșite de ocupanții unguri după Diktatul de la Viena, din 30 august 1940. Românii din municipiul Oradea au fost supuși la umilințe fără precedent în ultimii 74 de ani, după eliberarea de sub ocupația ungurească. Culmea este că manifestările antiromânești și spectacolele de la Oradea au fost plătite din bugetul Primăriei, cu peste 100.000 de euro. Defilarea tancului amintind de Ungaria mare a fost aplaudată de conducătorii administrației locale din Oradea și din județul Bihor, precum și de lideri ai U.D.M.R. din toate județele din Ardeal.

În luna iulie a.c. a fost un scandal mediatic de circa două săptămâni, pentru că a intrat în România un autoturism înmatriculat în Suedia și care, pe numărul de circulație avea înscrise patru litere cu dedicație pentru PSD. Atunci vameșii și alții de serviciu nu au observat ce scrie pe numărul de circulație al autoturismului.

Acum, în 21 august a.c., aceeași vigilenți de la frontieră nu au văzut tancul împodobit cu simbolurile uriașe ale Ungariei mari. Nimeni nu i-a interzis intrarea în România și nici defilarea prin centrul municipiului Oradea în aplauzele minoritarilor unguri, care așteaptă semnalul de la Budapesta pentru a trece la acțiune în vederea ocupării Ardealului și anexarea lui la Ungaria.

La această nouă provocare a Ungariei nu a existat nicio reacție sau acțiune din partea autorităților Statului Român și nici din partea partidelor politice parlamentare care au adus și mențin organizația antiromânească UDMR la guvernarea României. De asemenea, vulpoii din presa românească și ziariștii de investigații nu au văzut tancul venit din Ungaria ca să sfideze Poporul Român și să jignească memoria ostașilor români care și-au dat viața pentru eliberarea țării în timpul războaielor din secolul trecut.

Muțenia și lipsa de patriotism a conducătorilor României va avea consecințe foarte periculoase pentru Poporul Român și integritatea teritorială a țării noastre în viitorul foarte apropiat.

Lasă un comentariu