La solicitarea premierului Viorica Dăncilă, STAREA PODURILOR DIN ROMÂNIA VA FI COMPLET EVALUATĂ

Distribuie pe:

După ce, în 16 august 2018, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a precizat, într-un comunicat de presă, că podurile din România nu sunt în pericol să se prăbușească, premierul Viorica Dăncilă a anunțat, în ședința de Guvern din 23 august, că i-a cerut ministrului Transporturilor, Lucian Șova, o evaluare completă a stării podurilor din România, pentru a se interveni la timp în reparația acestora.

„I-am cerut ministrului Transporturilor o evaluare completă, amănunțită, a stării podurilor din România. Această analiză ne va oferi o imagine exactă a situației, astfel încât să putem interveni la timp pentru investiții sau pentru repa-rații. Evaluarea cerută vine în completarea reviziilor periodice, realizată de CNAIR.

Cred că avem nevoie de o abordare preventivă, în care să punem accent pe siguranța cetățeanului. Am luat această decizie după tragedia din Italia, în care zeci de oameni și-au pierdut viața, între care și doi români, ca urmare a prăbușirii unui segment de pod lângă Genova", a explicat premierul Viorica Dăncilă.

Lasă un comentariu