Doctorii vor fi pregătiți în domeniul medicinei de călătorie!

Distribuie pe:

Până la data de 1 septembrie 2018, pe site-ul oficial al Ministerului Sănătății (MS), se află în dezbatere publică un program prin care vor fi pregătiți doctori în domeniul medicinei de călătorie, scopul acestuia fiind creșterea numărul consultațiilor înaintea călătoriilor în străinătate și prevenirea extinderii bolilor emergente și reemergente.

“Programul este conceput ca un domeniu interdisciplinar, apărut din necesitatea prevenirii îmbolnăvirii călătorilor internaționali, ca urmare a creșterii frecvenței acestor călătorii efectuate în scopuri diferite (turistice, personal din armată sau misiuni umanitare, misiuni diplomatice, în interes de serviciu, pelerinaj, refugiați).

Bolile emergente și reemergente cu care ne confruntăm în ultima perioadă (febrele hemoragice, precum Ebola, Dengue, Chikungunya, Zika etc) și extinderea arealului geografic al acestora impun o cunoaștere și o implicare mai crescute a personalului medical în prevenirea, diagnosticarea și tratarea corectă a acestor afecțiuni.

Centrele în care se vor ține cursurile de pregătire în domeniul medicinei de călătorie sunt Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. dr. Matei Balș" București și Universitatea Ovidius, din Constanța, iar programul va dura patru luni.

Prelegerile vor fi susținute de profesori din cele două instituții universitare, dar și de medici care sunt implicați în activitatea de medicină de călătorie.

Pentru a obține atestatul de studii în medicina de călătorie, candidatul va susține un test, la sfârșitul programului de studiu, iar pentru a fi admis, acesta trebuie să obțină 70% din punctaj", se arată în proiectul de program al MS.

Lasă un comentariu