Elevii care obțin mențiuni la competițiile internaționale vor beneficia de burse de merit!

Distribuie pe:

Ministerul Educației Naționale (MEN) anunță că, în vederea extinderii categoriilor de beneficiari ai burselor de merit olimpic internațional, a fost emis ordinul de ministru nr. 4507/28.08.2018, prin care au fost aprobate noile norme metodologice de acordare a burselor pentru elevii premiați la olimpiadele școlare internaționale.

Astfel, se vor acorda burse de merit olimpic și elevilor care vor obține mențiuni la competițiile internaționale, nu numai celor clasați pe primele trei locuri, cum s-a întâmplat până în prezent.

“Conform noilor norme metodologice, elevii care vor obține mențiuni la competițiile internaționale vor beneficia de o bursă de merit în cuantum de 25% din salariul de bază minim brut pe țară, acordată lunar, pe o perioadă de 12 luni.

Precizăm că valoarea lunară a bursei de merit olimpic internațional reprezintă echivalentul salariului de bază minim brut pe țară, acordat diferențiat, după cum urmează:

a) pentru locul I (medalie de aur sau premiul I), cuantumul lunar al bursei de merit olimpic internațional reprezintă echivalentul a 100% din salariul de bază minim brut pe țară; b) pentru locul al II-Iea (medalie de argint sau premiul al II-lea), cuantumul lunar al bursei de merit olimpic internațional reprezintă echivalentul a 75% din salariul de bază minim brut pe țară; c) pentru locul al III-lea (medalie de bronz sau premiul al III-lea), cuantumul lunar al bursei de merit olimpic internațional reprezintă echivalentul a 50% din salariul de bază minim brut pe țară; d) pentru mențiune, cuantumul lunar al bursei de merit olimpic internațional reprezintă echivalentul a 25% din salariul de bază minim brut pe țară.

Reamintim că, în acest moment, cuantumul maxim al bursei este de 1.900 lei (reprezentând 100% din cuantumul salariului de bază minim brut pe țară), comparativ cu 1.450 de lei în anul 2017, ceea ce înseamnă o creștere de peste 30%”, precizează MEN, într-un comunicat de presă.

Lasă un comentariu