Producțiile premiate în cadrul Galei SIMFEST 2018

Distribuie pe:

Juriul celei de-a 15-a ediții a  Festivalului Internațional al Televiziunilor și Producătorilor Independenți SIMFEST, desfășurat în perioada 27 august - 2 septembrie, la Târgu-Mureș, a premiat cele mai reușite producții înscrise în concurs, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în Sala Mare a Palatului Culturii.

85 de producții realizate de televiziuni locale și naționale, producători independenți sau case de producție din 14 țări au concurat în cadrul ediției SIMFEST din acest an. Juriul format din conf. dr. Lucian Ionică (președinte al juriului), conf. dr. Ion Stavre (SNSPA București), Geo Tuică (director de imagine TVR), Codruț Pînzaru (producător independent), prof. dr. Brîndușa Armanca, Dorin Ion Ilie (director de imagine France TV) și Steve Teers (editor de imagine și muzician din Londra), au oferit premiile, alături de Ioan Ceaușescu (inițiatorul și directorul SIMFEST), care a acordat Marele Premiu SIMFEST 2018.

Evenimentul de gală a beneficiat de prezența lui Ovidiu Scridon (poet și cantautor), a maestrului Dorel Vișan și a bariton-basului Marius Goșa de la Opera Națională din Timișoara, care au adus o emoție suplimentară unei seri pline.

 

S-a acordat premiu pentru videoclipul “Ridică-te” al Paulei Selling, autor Sergiu Ciorescu din Republica Moldova.

La secțiunea “Eseu” s-a acordat premiu pentru producția “Vague a Part”, autor Charles Tony Barraud.

La secțiunea “Film turistic” s-a acordat mențiune pentru producția “Esmahan, comoara de la Mangalia”, autor Paul Pelencsar.

La secțiunea “Film turistic” s-a acordat premiul pentru filmele “Ile Saint Louis” și “Orsay, une musée a quai”, autoare Genevieve Faure.

La secțiunea “Film de ficțiune” s-a acordat premiu filmului “The Strange Case of Mr. Inanis”, regia Zoran Trajkovic, scenariul Zames Stephens.

La secțiunea “Film despre minorități” s-a acordat mențiune pentru producția “Revoluția copernicană în Transilvania”, autor Miholcsa Gyula de la TVR București, secția maghiară.

La secțiunea “Film despre minorități” s-a acordat premiul producției “Clopodia”, autor Keresztes Peter de la TVR Timișoara. Premiul este susținut de fundația Freedom House România.

La secțiunea “Reportaj” s-a acordat mențiune pentru producția “Otrava de cinci stele”, autor Alin Gelmărean de la TVR Cluj.

La secțiunea “Reportaj” s-a acordat premiu pentru producția “Sindromul Italia”, autor Maria Cristina Țilică de la TVR 1.

La secțiunea “Documentar” cu temă ecologică, s-a acordat premiu pentru producția “România contra România”, autori Dan Curean și Dan Păvăloiu de la TVR Cluj.

La secțiunea “Film documentar portret” s-a acordat premiu pentru producția “Bozzetto non Troppo”, autor Marco Bonfanti.

La secțiunea “Film documentar politic” s-a acordat premiu producției “When Pigs Come”, autor Biljana Tudorov din Serbia.

La secțiunea “Film documentar istoric” s-a acordat premiu pentru producția “Occupation 1968”, autori Evdokia Moskovina, Linda Dombrovszky, Magdalena Szymkow, Marie Elisa Scheidt și Stephan Komandarev, o producție internațională Peter Kerekes Ltd.

La secțiunea “Centenar” s-a acordat premiu producției “Vis de aur, coroana de oțel”, autor Gabriela Baiardi de la TVR Iași

Mențiunea Specială a Juriului s-a acordat producției “Break”, autor Reza Golchin din Iran.

Premiul Special al Juriului s-a acordat producției “Nussbaum 95736”, autor Csibi László.

Marele premiu SIMFEST 2018 s-a acordat producției “Brașov 1987. Doi ani prea devreme”, autor Liviu Tofan, producător Muzeul de Istorie Brașov și Televiziunea Română.

 

Lista premiilor decernate

La secțiunea “Multimedia” s-a acordat mențiune site-ului E-cultura.

La secțiunea “Eveniment multimedia” s-a acordat premiul pentru expoziția de imagini în relief, accesibile pentru publicul cu dificultăți de vedere, autori Dan Patzelt și Dorin Moldoveanu.

La secțiunea “Știri” s-a acordat premiu jurnalistei Marga Andreescu de la TVR Iași.

S-a acordat o mențiune pentru promovarea acțiunilor de caritate filmului “Beyond children's laugh”, realizat de Sebastian Andrei.

S-a acordat o mențiune pentru imaginea și montajul filmului “Viața e o potecă”, autor Dite Dinesz: Marius Danci (imaginea) și Constantin Buță (monajul).

La secțiunea “Creație studențească” s-a acordat premiul pentru imagine celor patru producții: “I am Blacksmith”, “I am Carver”, “I am Shoemaker” și “Casa mare”, autori: Călin Laur, Tcaci Dumitru din Chișinău, Republica Moldova.

 

Lasă un comentariu