Au fost afișate rezultatele la examenul de Bacalaureat 2018

Distribuie pe:

La nivel național, rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului național de Bacalaureat 2018 se situează la 26,9%, în creștere cu 0,9% față de sesiunea de toamnă a anului trecut (26%). Din totalul celor 45.120 de candidați înscriși, s-au prezentat 35.642 de candidați. Au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă 119 candidați. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului. Nu s-a înregistrat nicio medie de 10.

Media minimă de promovare a examenului este 6, iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5. Procentul de promovare este calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

Contestațiile au fost depuse sâmbătă, 1 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice joi, 6 septembrie, informează Ministerul Educației Naționale.

În județul Mureș, au promovat cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an școlar 20,54% dintre cei prezenți, aflăm de la prof. Irimie-Matei Camelia, inspector școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație și purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Mureș.

Lasă un comentariu