La Școala Gimnazială Tăureni, Fonduri europene pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii existente

Distribuie pe:

Interlocutor: prof.Vasile DOBRĂU, directorul Școlii Gimnaziale Tăureni

- Care a fost numărul de elevi și cadre didactice în anul școlar trecut și, dacă aveți, o estimare pentru anul acesta?

- În anul școlar 2017- 2018 au urmat cursurile școlii noastre 128 de elevi. Posibil să mai vină 2-3 elevi, ai căror părinți revin acasă din străinătate.

Avem 15 cadre didactice, toate calificate. Doar șapte sunt titulare la Școala Gimnazială Tăureni, celelalte au norma didactică la mai multe unități de învățământ din zonă.

- În ce stadiu sunt pregătirile pentru noul an școlar?

- Pregătirile pentru noul an școlar decurg normal. Primăria Tăureni ne acordă tot sprijinul în vederea finalizării tuturor aspectelor ce presupun igienizarea, efectuarea anumitor reparații, pentru ca noul an școlar să debuteze în condiții foarte bune.

- Cu ce dificultăți v-ați/vă confruntați? Soluțiile propuse?

- Mici probleme am avut în ceea ce privește frecvența copiilor de etnie rromă, mai ales în situația în care timpul le era potrivnic, în special iarna. Dar situațiile s-au rezolvat din mers, prin discuții purtate cu familiile acestora.

- Proiecte în derulare? Perspective pentru noul an școlar?

- La începutul anului școlar vom demara un proiect “After school”, realizat cu fonduri europene. Valoarea acestuia este de 2 milioane de euro și se va derula pe parcursul a trei ani de zile, în care vom implica tot efectivul de elevi ai școlii în activități educative cu tematică concretă, specifică fiecărei categorii de vârstă. De asemenea, va include și perfecționare profesională pentru cadele didactice. O parte din fondurile acestui proiect sunt alocate pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii existente: cabinete școlare, aparatură, anumite reparații și instalații necesare clădirilor.

Lasă un comentariu