Atenție, români! Dușmanii Centenarului Marii Uniri nu dorm! TRANSILVANIA ÎN “COLIMATOR”! (LX) Scopul dezbinării românilor ardeleni (II)

Distribuie pe:

Din păcate, este incredibil să constatăm și cum acești români transilvăneni uniți cu Roma etc., dar dezuniți cu originea ortodoxă a României, s-au amăgit atât de ușor în a accepta (romano-catolicii, greco-catolicii etc.) să își vândă sufletele pentru mirajul unor erezii (adică învățături greșite), să se dezică direct și indirect de confrații români (“mitropolitul” Atanasie a consimțit ca “noua biserică” greco-catolică, formată fraudulos între anii 1699-1701, să desființeze Mitropolia ortodoxă a Transilvaniei și să rupă legătura cu mitropoliții și domnitorii din Țara Românească), să se pună în slujba unor puteri străine atunci când au acceptat să îl prindă pe Horea, când au văzut că “uniația” lor este “întărită” cu tunurile generalului Bukow (cu care s-au distrus biserici și mănăstiri ortodoxe) sau când frați de-ai lor, români (după sânge), au fost închiși și omorâți pentru că au apărat Ortodoxia în fața abuzurilor și violenței greco-catolicilor: Sfinții Nicolae Oprea, Moise Măcinic, preoții Ioan și Sofronie (prăznuiți la 21 oct.), cei 4 Sfinți și Martiri năsăudeni care “i-a reținut pe oameni de la unirea cu greco-catolicii” (prăznuiți la 12 nov.) Înțelegând rolul nefast al acestora, în istoria noastră, deseori pozând în “români de castă superioară”, prof. univ. dr. Florin Müller i-a definit elocvent pe greco-catolici, care vor să ne confiște istoria până la a ne convinge istoria, până la a ne convinge că România ar fi o țară catolică încă de la etnogeneză, numindu-i “niște iobagi spirituali ai catolicilor și ai papilor, neintegrabili în ortodoxie, o opoziție contradictorie istoric.” Presupun însă că aceștia, neînțelegând în ce fel de cursă au fost prinși și folosiți de Roma (via Ungaria, Austria etc.), nu vor putea nici să priceapă aportul lor în lucrarea fatală și antihristică de a-l vedea întronat pe Antihrist în cel de-al treilea templu ridicat în viitor la Ierusalim! Ar fi cazul ca și românii de acum să afle că, în “spate”, la conducerea Statului Român sunt agreate, de forțe externe, persoane lipsite de vocație, manevrabile, care pot să fie orice, numai ortodocși nu! Practic, în goana lor după funcții, unii români nici nu mai știu ce să facă pentru “a da bine” însușindu-și nume străine și opțiuni eterodoxe! Dar nu au habar că, amăgiți cu un bob de linte, grăbesc astfel venirea la conducerea lumii ai lui Antihrist!

Până atunci, Biserica Ortodoxă va fi lovită din ce în ce mai abitir, nu numai de ereticii greco-catolici, cu felurite declarații insultătoare ale ierarhilor acestora, cu intentarea de procese vizând obținerea de bunuri materiale, cu falsificarea și interpretarea tendențioasă a documentelor istorice (supradimensionându-și participarea la evenimente istorice, până la a ne spune că, fără de ei, românii nu ar fi fost în stare să facă nimic!), cu calomnierea stridentă a rolului Bisericii Ortodoxe și a românilor ortodocși în istorie...

Ar fi însă bine ca acest “vierme” al globalizării, care “roade” tot mai adânc la temelia românismului original din Transilvania și, implicit, România (prin păgâni, atei, eretici) să rememoreze, că nu se știe la o adică, “secvența” din ziua de 13 sept. 1872, atunci când - după ce clopotele bisericilor ortodoxe au bătut neîncetat 3 zile și 3 nopți - 36 de preoți ortodocși și 10.000 de moți, formând o coloană de 3-4 km, l-au condus pe eroul nostru Avram Iancu (al cărui frate, Ioan, a fost preot ortodox) la Țebea, pe ultimul său drum, aici, înmormântat fiind la gorunul lui Horea!

Da, stimați cititori, este vorba, așadar, despre acel brav român pe care actualul “nostru” președinte, Iohannis, a refuzat să își dea girul ca să îl cinstim ca EROU AL NAȚIUNII ROMÂNE! Însă, Istoria ne-a demonstrat prea bine cum, în adâncul inimii Românilor de pretutindeni, “Eroi au fost, eroi sunt încă / Și-or fi în neamul românesc”...

(Va urma)

Lasă un comentariu