Până la 30 septembrie, ELEVII POT CUMPĂRA BILETE DE TREN CU PREȚ REDUS!

Distribuie pe:

În contextul pregătirilor legate de începutul de an școlar, CFR Călători recomandă elevilor să își achiziționeze din timp biletele cu preț redus 50% și abonamentele, pentru a călători spre și dinspre locul în care învață, până la data de 30 septembrie 2018, în baza vizei pe anul școlar 2017/2018, urmând ca, după această dată, călătoria cu trenul să fie făcută în baza documentelor vizate pentru anul școlar 2018/2019.

Reamintim că elevii din învățământul obligatoriu, profesional (inclusiv postliceal), liceal acreditat sau autorizat beneficiază de tarif redus cu 50% pentru transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri (Regio și InterRegio), clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic.

În plus, elevii orfani, elevii cu cerințe educaționale speciale, precum și cei pentru care s-a stabilit o măsură de protecție specială sau tutelă, beneficiază de gratuitate pentru transportul intern feroviar, pe tot parcursul anului calendaristic. Pentru aceștia se vor elibera, gratuit, legitimații de călătorie sau abonamente la toate categoriile de tren, clasa a II-a, pe distanțe până la 300 km.

Acum, CFR Călători atrage atenția că, după data de 30 septembrie 2018, călătoria elevilor cu trenul se va face în baza documentelor vizate pentru anul școlar 2018/2019.

“Eliberarea biletelor (abonamentelor) pentru elevi, cu tarife reduse cu 50% se face astfel: pentru elevii din învățământul obligatoriu, profesional - inclusiv postliceal, liceal acreditat sau autorizat se va prezenta carnetul de elev vizat pentru anul școlar în curs (având CNP completat pe prima pagină).

Pentru elevii claselor pregătitoare, se va prezenta adeverința doveditoare și certificatul de naștere în copie.

În cazul elevilor care beneficiază de gratuitate, conducerea unităților de învățământ va menționa pe carnet, la rubrica mențiuni, atestarea dreptului de acordare a gratuității”, precizează CFR Călători, într-un comunicat de presă. 

Lasă un comentariu