Sighișoara - Finanțare nerambursabilă de peste 600.000 de lei pentru proiecte dedicate Centenarului Marii Uniri

Distribuie pe:

Trei proiecte importante depuse de municipiul Sighișoara au fost aprobate de Comitetul Interministerial pentru Centenar, municipalitatea obținând o finanțare nerambursabilă de peste 600.000 de lei pentru aniversarea Centenarului Marii Uniri și Primului Război Mondial.

Cele trei proiecte vizează: Monumentul Eroilor, ridicat în memoria ostașilor sighișoreni căzuți în Primul Război Mondial, obiectiv ce va fi amplasat lângă Catedrala Ortodoxă “Sfânta Treime”; “Sașii la Centenar” - prima ediție a Festivalului Internațional al Sașilor Transilvăneni, ce se va desfășura în perioada 13-14 octombrie, omagiind contribuția comunității săsești la dezvoltarea Transilvaniei și a României; aniversarea Centenarului Marii Uniri, la 1 Decembrie, când în municipiu vor fi organizate activități cultural-artistice cu caracter științific și evocator, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Primăriei.

Municipalitatea mai informează că, în colaborare cu Unitatea Militară 01752, organizează, la Turnul Fierarilor, o expoziție de fotografie dedicată Marii Uniri, vernisajul având loc în data de 9 septembrie, la ora 13. În aceeași zi, se va desfășura cea de-a XV-a ediție a Festivalului Fanfarelor.

 

Lasă un comentariu