Comportament necivilizat în parcuri și locuri de joacă

Anul acesta, două noi spații de joacă au fost amenajate în comuna Ibănești, la Isticeu și Ibănești Pădure, în completarea celor instalate anul trecut, în parcurile din Ibănești și Dulcea. Cel din Ibănești Pădure, deși cu doar câteva accesorii de joacă pentru copii, pare să reprezinte un inconvenient major pentru imediata vecinătate din cauza gălăgiei și a comportamentului necivilizat al celor care se adună seara.

Părintele Florin Franc, preot paroh la Ibănești Pădure, spune că, pe lângă gălăgia de la locul de joacă, zona acestuia și a Căminului Cultural, fiind mai retrasă, a devenit loc în care seara târziu se adună persoane care consumă alcool, băuturi energizante, fumează, lasă mizerie, vorbesc urât și au un comportament public neadecvat.

Mai mult, într-o seară au aruncat cu petarde și chiar au sărit gardul în grădina casei parohiale. Deși preotul Florin Franc a afirmat că poate pune la dispoziție un alt teren, viitorul parcului este incert, în condițiile în care, în zona propusă de dânsul, locul de joacă ar avea nu doar un vecin (cum are în prezent), ci vreo cinci!

Problema a fost analizată în cadrul ședinței Consiliului local al Comunei Ibănești, soluția propusă fiind montarea camerelor de supraveghere. Pe lângă acestea, s-a discutat și despre stabilirea unui orar de funcționare a locurilor de joacă din toată comuna.

Nemulțumiri legate de comportamentul necivilizat din parcuri, seara târziu, s-au înregistrat la nivelul întregii comune. (ibanesti.ro)

Lasă un comentariu