În democrația noastră constituțională arbitrajul practicat de UDMR ar trebui sancționat conform prevederilor legii

Distribuie pe:

În atenția președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și a președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu

În perioada de după evenimentele din 1989, care au condus la schimbarea regimului, conducerea superioară a UDMR a surprins de mai multe ori opinia publică cu rolul său de arbitru. Această formațiune politică a susținut mulți ani la rând o teză anticonsituțională născocită, potrivit căreia în cazul unei minorități naționale, în special în cazul maghiarilor din România, nu este valabil sistemul multipartit. Un alt arbitraj absurd, tipic udemerist, este acela că în interesul carierei lor, unii politicieni ai UDMR, precum Géza Domokos, Béla Markó, László Borbély și alții i-au judecat pe toți, pe cei vii și pe cei morți, și au stabilit cine este și cine nu este bun maghiar. Adică, cei care le-au cântat în strună, erau considerați bun maghiari, iar cei care gândeau altfel erau calificați maghiari răi.

În cazul de față, au susținut despre mine că nici nu sunt maghiar, ci trădător de neam. Astfel au scris, despre mine, niște indivizi insignifianți, meschini, în paginile ziarului Népújság, din Târgu-Mureș, imediat după evenimentele din decembrie 1989. Iar, în Anul Centenarului am avut parte cu toții de un alt arbitraj udemerist, prin care liderii UDMR urmează cu sfințenie poziția Guvernului Ungariei, condus de Viktor Orbán. Liderii formațiunii au susținut și susțin la tot pasul că maghiarii din România nu au nicio legătură cu sărbătoarea centenarului Marii Uniri și, de aceea, pentru maghiarii de aici, cea mai mare sărbătoare națională nu este sărbătoare pentru ei. Cu ce drept face asemenea afirmații conducerea superioară a UDMR în numele tuturor maghiarilor din România, când este bine cunoscut că UDMR demult nu îi mai reprezintă pe toți maghiarii din România. După experiența mea, maghiarii simpli din Transilvania nu sunt de acord cu această atitudine de mare maghiarotard a UMDR, atitudine care este insultătoare la adresa națiunii române. Românii și maghiarii conviețuiesc în pace, au un respect reciproc și nu vor să provoace tensiuni prin diferite manipulări în viața lor cotidiană. În țările membre ale Uniunii Europene este de neimaginat ca politicienii unei minorități naționale să adopte o asemenea poziție de respingere a celei mai mari sărbători naționale a propriei lor țări, a populației majoritare din țara respectivă. Această atitudine grosolană, incalificabilă, lipsită total de devotament, numai la noi poate fi adoptată, deoarece autoritățile abilitate nu aplică adesea prevederile legilor aflate în vigoare.

Ultimul arbitraj udemerist la care am fost martori este de-a dreptul incredibil. La prima vedere nici nu îți vine să crezi că există așa ceva, iar Parlamentul României nici nu protestează. Concret, este vorba despre decizia conducerii superioare a UDMR de a înființa un așa-numit “fond de solidaritate” pentru a strânge bani cu scopul de a-i ajuta pe acei primari și președinți de consilii locale din Ținutul Secuiesc care au fost amendați de justiție din cauză că nu au fost dispuși să îndepărteze drapelele secuiești de pe clădirile primăriilor.

Potrivit unor informații de presă, amintitul “fond de solidaritate” deja funcționează. Președintele CJ Mureș și alți doi primari din Ținutul Secuiesc au achitat din acest fond amenda stabilită de Curtea de Apel Mureș. Potrivit unui comunicat dat publicității de Biroul de Presă al UDMR Mureș, primarul orașului Miercurea Nirajului a fost amendat cu 70 de mii de lei din cauză că nu a îndepărtat drapelul secuiesc de pe frontispiciul clădirii Primăriei. Împotriva acestei amenzi, primarul protestează vehement, și cu aceasta este absolut de acord și Biroul de Presă al UDMR Mureș.

Faptele semnalate vorbesc de la sine. Demnitarii publici ai UDMR nu vor să ia la cunoștință de Constituția țării pe care au depus jurământul de credință și care prevede: “În România respectarea Constituției, a supremației sale și a legilor este obligatorie”; “Fidelitatea față de țară este sacră”.

Situația este cât se poate de clară: Conform Constituției țării, România are un singur drapel național oficial: Tricolorul. Arborarea drapelului secuiesc lângă tricolor, pe clădirile instituțiilor de stat, se pedepsește potrivit prevederilor Constituției. Maghiarii din România pot folosi în mod liber simbolurile lor naționale, așa cum procedează, de altfel, la manifestările sau la congresele UDMR. Însă, primăriile sau consiliile județene care stau în slujba cetățenilor, nu au voie sub nicio o formă să promoveze politica unui partid și trebuie să respecte prevederile Constituției și ale Parlamentului, precum și programul țării. În instituțiile publice, în instituțiile statului nu poate fi promovat niciun interes de partid în detrimentul programului țării, indiferent ce culoare politică are cel care conduce instituția respectivă.

Demnitarii publici ai UDMR, amendați, au negat propriile lor jurăminte depuse pe Constituție. De aceea trebuie acum să suporte amenzile. Acest fond de solidaritate inventat de UDMR este ilegal, anticonstituțional și îi îndeamnă pe liderii săi, care ocupă funcții de răspundere, la acțiuni împotriva României. Este mai mult decât o greșeală ca această atitudine să fie trecută cu vederea de către un parlamentar, în cazul de față de UDMR. Exercitarea arbitrajului poate conduce la anarhia socială, dacă nu este reglementată prin lege. Deoarece, potrivit celor întâmplate, pentru UDMR nu există justiție, sentințe judecătorești, există numai arbitraj, care atrage după sine subiectivismul, părtinirea națională și comportamentul extremist. Ca atare, arbitrajul UDMR este dăunător din punct de vedere social, iar această practică ar trebuie stopată cât mai urgent în România.

 

Lasă un comentariu