Ministerul Sănătății atrage atenția asupra unei campanii de dezinformare!

Distribuie pe:

În ultimele zile, în cutiile poștale sau postate pe facebook au apărut pliante contrafăcute, prin care se duce o intensă campanie împotriva vaccinării copiilor, situație în care Ministerul Sănătății ia atitudine și atrage atenția asupra riscului ca aceste dezinformări să fie luate în seamă.

“Ministerul Sănătății se delimitează ferm de campania de dezinformare și manipulare referitoare la ineficiența și riscurile vaccinării, apărută în spațiul public, pe rețelele de socializare sau prin materiale tipărite, distribuite în zone aglomerate sau în cutiile poștale.

Facem mențiunea că autorii campaniei inițiate împotriva vaccinării utilizează, fără aprobarea Ministerului Sănătății sau al partenerilor săi, identitatea vizuală a campaniei, precum însemnele oficiale ale instituțiilor partenere, iar materialele conțin informații false care pot induce în eroare părinții și pot pune în pericol sănătatea populației.

Condamnăm gestul iresponsabil al celor care recurg la astfel de modalități iresponsabile de dezinformare, cu consecințe grave pentru sănătatea populației.

Avem, însă, convingerea că populația nu poate fi păcălită cu astfel de tertipuri și vom continua să facem tot ce ne stă în putere pentru ca părinții să fie informați corect, astfel încât să ia cea mai bună decizie, de a-și vaccina copiii și de a le asigura astfel o viață sănătoasă.

Vom face demersurile legale necesare pentru ca cei reponsabili să răspundă pentru faptele lor, ce pun în pericol sănătatea publică.

Vaccinurile utilizate în România sunt sigure și eficace, fiind verificate după cele mai înalte standarde de calitate existente în lume”, precizează Ministerul Sănătății, într-un comunicat de presă.

În campania de dezinformare sunt folosite logo-uri aparținând UNICEF, Organizației Mondiale a Sănătății și Ministerului Sănătății.

Astfel, în loc de “Vaccinează-ți copilul împotriva rujeolei (pojarului) pentru cel mai sigur început în viață!”, pe pliantul contrafăcut scrie: “Vaccinul ROR conține celule de fetuși avortați. Oferă copilului tău o șansă la viață sănătoasă!”

În cel de-al doilea pliant fals, denumit “Pesticide în vaccinuri. Ne injectăm copiii cu pesticide?”, se prezintă așa-zisa compoziție a vaccinului ROR, făcându-se mențiunea că în acest produs există și un pesticid - Glifosat.

Lasă un comentariu