Sărbătoarea creștinească

Distribuie pe:

Sâmbătă, 8 septembrie 2018, la Biserica Ortodoxă Română din Agrișteu, Filia Filitelnic, cu hramul “Nașterea Maicii Domnului”, locuitorii acestei așezări au trăit momente înălțătoare. Parohul Ionică Pop, cât și locuitorii așezării au hotărât să celebreze această zi însemnată pentru Biserica Ortodoxă Română. Pentru a cinsti această zi, așa cum se cuvine, au invitat să ia parte la sărbătoarea lor pe preotul doctor Ovidiu Dan, protopop de Sighișoara, și pe preoții Valer Man, Gabriel Caraș, Ioan Covrig, Eugen Gligor și pe Vasile Bota. Împreună cu preotul paroh, Ionică Pop, soborul de preoți a oficiat Acatistul Maicii Domnului, apoi au săvârșit, împreună cu înaltul oaspete, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

După Liturghie, protopopul de Sighișoara, preotul doctor Ovidiu Dan, a rostit un cuvânt de învățătură și aducând aminte tuturor enoriașilor cine a fost Maica Domnului. Această mică biserică care are hramul “Nașterea Maicii Domnului” a fost construită între anii 1998-2000 și a fost sfințită în anul 2001, pe timpul Arhiepiscopului de Alba Iulia, Andrei Andreicuț. Din cuvântul rostit de preotul protopop am reținut: “Maica Domnului să ne primească rugăciunile, Maica Domnului să ușureze necazurile, Maica Domnului să ne binecuvânteze casele și copiii noștri și să mai putem veni aici la hramul bisericii...”

Vestitul cor din Sighișoara “Vox Animi”, dirijat de profesoara Rodica Protase, a dat un plus de frumu-sețe sărbătorii din această localitate mureșeană.

În pridvorul bisericii a urmat slujba de pomenire a Stavrei Aurelia și Sfințirea Apei. În final, credincioșii prezenți la această manifestare creștinească, în frunte cu soborul de preoți, au înconjurat Sfânta Biserică.

Au fost invitați soliștii de muzică populară Leontina Pop și Nelu Șopterean, care i-au încântat cu pricesne, pe cei prezenți la Liturghie, făcându-i să trăiască cu adevărat momente înălțătoare.

După slujbă, toți cei prezenți au fost invitați la o agapă frățească, care a avut loc la Căminul Cultural din localitate, iar preotul paroh Ionică Pop a mulțumit tuturor pentru participare la această mare sărbătoare a locuitorilor satului Filitelnic.

Lasă un comentariu