NANOROBOȚII INJECTAȚI ÎN FLUXUL SANGUIN REDUC TUMORILE CANCEROASE

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Universitatea de Stat din Arizona și cei chinezi de la Centrul Național pentru Nanoștiință și Tehnologie al Academiei Chineze de Științe, citați de descopera.ro, susțin că, în urma unui experiment în care au injectat nanoroboți în fluxul sanguin al șoarecilor, au reușit să reducă tumorile canceroase.

„Nanoroboții profilați potrivit ADN-ului au vizat vasele de sânge din jurul tumorilor canceroase, injectându-le cu medicamente specifice pentru oprirea fluxului sanguin către acestea. Tratamentul a fost un succes, mărimea tumorilor diminuându-se semnificativ.

Acum, analizăm posibilitatea folosirii nanoroboților și pentru alte probleme de sănătate, cum ar fi deblocarea vaselor de sânge, efectuarea de biopsii și măsurarea nivelurilor anumitor substanțe chimice în zone inaccesibile.

Nanoroboții au dimensiuni cuprinse între 0,1 și 10 microni, dispozitivul fiind prea mic pentru a i se adăuga un element de genul unui motor, cip sau cameră, dar funcționează extrem de eficient și în aceste condiții.

Nanoroboții profilați potrivit ADN-ului, de genul celor folosiți în testele cu șoareci, au demonstrat că pot trimite cu precizie cantități mici de medicamente.

Înainte de a se ajunge la efectuarea de teste clinice, nanoroboții chirurgicali trebuie să depășească o serie de obstacole. Cea mai mare provocare este trimiterea unui nanorobot într-un anumit loc al corpului, în contextul vitezei și frecvenței fluxului sanguin”, explică oamenii de știință.

Lasă un comentariu