Sprijinul financiar pentru elevi „Bani de liceu” - de la 180 la 250 lei lunar!

Distribuie pe:

În ședința din 5 septembrie 2018, Guvernul a aprobat un proiect de hotărâre pentru modificarea art. 2 din H.G. nr. 1488/2004 privind aprobarea criteriilor și a cuantumului sprijinului financiar ce se acordă elevilor în cadrul programului național de protecție socială „Bani de liceu”.

Astfel, conform unui comunicat de presă al Ministerului Educației Naționale (MEN), începând cu noul an școlar, fiecare beneficiar va primi lunar, pe toata durata cursurilor, în situația respectării tuturor condițiilor legale, suma de 250 lei lunar, față de 180 lei lunar, cât primea până în prezent.

De asemenea, valoarea plafonului maxim de acordare a bursei este crescută de la 150 lei la 500 lei, pe membru de familie, dată fiind necesitatea de a corela plafonul de acordare a sprijinului cu situația economică actuală (salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată fiind stabilit, începând cu ianuarie 2018, la suma de 1.900 lei lunar).

„Prin indexarea cuantumului plafonului de accesare a programului la valoarea de 500 de lei inclusiv, venit brut maxim pe membru de familie, MEN estimează că numărul potențialilor beneficiari ar putea crește semnificativ. În anul școlar 2017 - 2018, peste 33.057 de elevi au beneficiat de acest program.

MEN va accesa fonduri europene prin Programul Operațional Capital Uman pentru susținerea și continuarea programului „Bani de liceu”, fonduri ce vor acoperi și cheltuielile realizate de statul român pentru perioada anilor școlari 2015 - 2018, în vederea acordării acestui sprijin financiar”, potrivit MEN. 

Lasă un comentariu