FEMEILE CU COPII - RISC REDUS DE DECES TIMPURIU

Distribuie pe:

Cercetătorii britanici de la Colegiul Imperial din Londra, citați de descopera.ro, susțin că femeile care au copii, au și un risc mai mic de deces timpuriu și, implicit, o speranță de viață mai mare.

“În cadrul studiului nostru, am analizat datele obținute de la 322.972 de femei din mai multe țări din Europa.

Pe parcursul celor 13 ani de cercetări, 14.383 de participante au decedat, dintre care aproape 4.000 din cauza cancerului și 2.400 ca urmare a afecțiunilor cardiace.

După ce am analizat starea de sănătate a voluntarelor și faptul că erau sau nu mame, am ajuns la concluzia că riscul de deces timpuriu era cu 20% mai redus în cazul participantelor care aveau copii, el fiind și mai mic dacă femeia avea mai mult de un copil.

Până acum se considera că alăptatul este unul dintre factorii principali care ajută la prevenirea multor afecțiuni, printre care și cancerul. Însă, rezultatele studiului nostru au arătat că și meseria de părinte are un rol important când vine vorba de riscul de deces timpuriu în cazul femeilor.

Rezultatele au evidențiat și faptul că alăptarea este unul dintre factorii asociați cu o viață mai lungă.

De asemenea, dereglările hormonale din timpul celor nouă luni de sarcină au, pe termen lung, efecte pozitive în ceea ce privește sănătatea inimii, dar reduc și riscul de apariție a cancerului”, explică oamenii de știință britanici.

Lasă un comentariu