30.000 de spectator au sărit pe ritmuri de rock pe malul Mureșului, la cea de-a patra ediție a Maris Fest

Distribuie pe:

1.376 de motocicliști, 10 țări participante la parada moto, 2 scene, 10 hectare de teren dedicate festivalului, 30.000 de participanți, 200 de oameni implicați în organizare, peste 600 de bilete vândute pentru Mihăiță.

Așa s-ar traduce în cifre cea de-a patra ediție a “Maris Fest, Alternative September Rock”, cel mai mare festival rock din țară, care a avut loc la Târgu-Mureș, în perioada 7-9 septembrie.

“A fost un succes pe toate planurile. Suntem foarte mulțumiți, din toate punctele de vedere, am crescut vizibil, am avut noroc cu locația, iar asta s-a văzut, este mult mai aerisită și mult mai permisivă pentru acest gen de evenimente”, a declarat Thomas Moldovan, directorul festivalului.

Anul acesta, Maris Fest a venit și cu o serie de noutăți, dar care au “prins” foarte bine la public: “Am avut un concert foarte bine primit de public, de rock simfonic, cu Opera din Cluj, cu cei de la Hara, Dan Bittman și Dan Teodorescu, un spectacol extraordinar și aplaudat de spectatori”, a completat Thomas Moldovan.

În ceea ce privește parada moto, participanții s-au mobilizat pentru comunitate și au atras atenția asupra importanței construirii centurii ocolitoare a municipiului Târgu-Mureș. Fiecare participant a purtat o centură, în încercarea de a determina autoritățile să urgenteze lucrările la un proiect de infrastructură care stagnează de mai mulți ani: “Am avut și paradă moto la superlativ, din toate punctele de vedere, iar pentru asta trebuie să mulțumesc autorităților, atât Primăriei, cât și Poliției Locale și Poliției Rutiere pentru implicare. Vorbeam cu participanți de tradiție în paradă, motocicliști care participă la toate paradele din Europa și din țară și ne spuneau că e cea mai bine organizată paradă, iar autoritățile au răspuns foarte bine la această activitate. Am avut cea mai mare paradă din țară, noi ne bucurăm că am reușit să ne mobilizăm și am putut oferi atât târgumureșenilor, cât și participanților la paradă un eveniment deosebit.

Am fost foarte surprinși de faptul că nu am mai găsit locuri de cazare în Târgu-Mureș. Efectiv, am avut motocicliști care au venit din alte părți și au stat la cort pentru că nu au mai găsit locuri de cazare în municipiu”.

Anul acesta, Maris Fest s-a implicat în sprijinirea lui Mihai Bratu, băiatul de 6 luni, diagnosticat cu amiotrofie spinală și care are nevoie de un tratament în străinătate care costă câteva zeci de mii de euro: “Noi, în fiecare an avem o componentă socială, încercăm să ajutăm câte o persoană sau un caz social, anul acesta am ales un caz mai deosebit, este vorba de un copilaș sub un an, la care nu ai cum să nu te implici. Contravaloarea biletelor de tombolă va merge integral în ajutorarea lui Mihăiță. Oamenii au răspuns foarte bine, am vândut toate biletele, și sperăm să contribuim astfel la vindecarea acestui băiețel”.

“Maris Fest, Alternative September Rock” a fost organizat de Primăria municipiului Târgu-Mureș în colaborare cu cluburile și asociațiile moto locale Legio Maris RC, AULD CUT MC.

Parteneri principali: Azomureș și Moto TGM.

Pentru mai multe declarații și detalii: Thomas Moldovan, tel. 0756.703.957.

Lasă un comentariu