Cu aceștia… „defilăm"

Distribuie pe:

De ceva vreme, consumatorul autohton - incult, înapoiat - cum aprecia o cucoană telegenică din mediul intelectual cultivat intens, posibil în agro-cultură, este avertizat să nu consume flori și alte plante ornamentale (nici fierte sau prăjite!) provenite din Danemarca, Olanda, Germania, însoțite de etichete cu mesaje: „A nu se consuma" sau „NU este destinat consumului". Atitudine occidentală „responsabilă".

O vânzătoare dintr-un super-centru de desfacere, aflată la raionul specific, a fost foarte surprinsă când a fost întrebată despre cuprinsul „avertismentului". Total neinformată, deci „omul potrivit"...

Probabil că fanteziile unor „tăietori de frunze la câini", chiar din unele instituții pompoase ale UE, au depășit niște limite ale realității, prin scurtcircuitarea neuronală din „materia cenușie", din lipsă de preocupări responsabile și orgoliu nestăvilit, se preocupă de starea sănătății unei anumite categorii sociale, căreia se oferă „spurcăciuni" de tip alimentar, adică hrană, parțial destinate containerelor de gunoi!

Suntem asaltați agresiv cu reclame derutante, mincinoase, prin numeroase surse de (dez)informare, cunoscând că și minciuna este vorbă, destinate populației nevoiașe din neputință financiară, care acceptă orice compromis umilitor existențial. Cinism de tip capitalist inuman!

Avertismentele: „A nu se consuma" și „Nu este destinat consumului" ar trebui afișate pe panouri, scrise cu majuscule, în locuri vizibile la capetele rafturilor, în toate mega-giga-hiper-super-marketuri, de unde își procură „bunătățile", oferite de pe cuprinsul mapamondului, consumatorul neavizat, derutat cu privire la efectele dăunătoare ale chimicalelor, ingredientelor și conservanților injectați în conținutul variat al pseudo-alimentelor destinate consumului uman.

Oare, producătorii și distribuitorii de materiale „consumabile", cu destinații speciale, vor fi nevoiți să-și inscripționeze produsele: „Nu le mâncați, dăunează sănătății!"?

Calea spre „progres". Stupizenia ei de viață!

Lasă un comentariu