Ministrul “Pamblică” îi dă înainte cu “pamblicăriile”...

Distribuie pe:

Sub genericul “Apărați copiii României! Apărați drepturile părinților!”, Platforma civică “Împreună” și Coaliția pentru Familie au organizat, în data de 3 septembrie, o conferință de presă, transmisă în direct, în mediul online. Manifestarea, în cadrul căreia au luat cuvântul Mihai Gheorghiu - președintele Comitetului de inițiativă pentru organizarea referendumului pentru căsătorie, avocatul Ana-Corina Săcrieru, de la Platforma civică de drepturi și libertăți “Împreună”, și doi susținători ai inițiativei civice de clarificare a definiției căsătoriei în Constituția României: prof. univ. dr. Pavel Chirilă și economistul Andrei Manea.

Tema conferinței a constituit-o introducerea ideologiei de gen în școlile românești și în societate, vorbitorii atrăgând atenția asupra pericolului propagandei LGBT (abreviere folosită ca termen colectiv pentru comunitatea persoanelor lesbiene, homosexuale, bisexuale și transgen), dându-se exemple de manuale (inclusiv de clasa a III-a) în cuprinsul cărora elevii sunt învățați să combată “stereotipele de gen” (“Ce dacă ești fetiță, nu poate să te cheme Matei?”), adică întregul sistem de credințe, convingeri și modele tradiționale privind rolul și menirea bărbatului și ale femeii în familie și societate.

De menționat că, după ce - la presiunea societății civile - Ministerul Educației a retras de pe site controversata Strategie Națională pentru Educație Parentală (criticată vehement inclusiv de Academia Română, care a taxat ca “absurditate” intenția statului de a interveni în treburile părinților prin intermediul școlii), același minister recidivează, publicând la 30 august, programul C.R.E.D. (Curriculum Relevant, Educație Deschisă). Concret, se are în vedere selectarea din rândul profesorilor a 570 de formatori, proiectul propunându-și, printre obiectivele principale “promovarea și respectarea diversității; asumarea de către școală/profesori a unor roluri complementare celui de profesor la clasă, cu accent pe consiliere, mediere socială, facilitarea învățării în contexte nonformale și informale de educație”. Mai mult, se precizează că proiectul C.R.E.D. este unul “de anvergură, fiind totodată cel mai important proiect al Ministerului Educației Naționale ce vizează învățământul preuniversitar”.

Participanții la conferința din 3 septembrie atrag atenția că “învățământul românesc este sub asediu”, iar prin racolarea din rândul cadrelor didactice a sute de formatori LGBT se urmărește inițierea viitoarelor generații de copii în tainele diversității sexuale: “Mârșăvia cu care se face acest plan odios este fără imaginație pentru că totul se face pe ascuns, ajungându-se ca profesorii să fie obligați, prin înșelăciune și prin neconsultarea părinților, așa cum este normal în cazul introducerii unor reforme majore, aceștia vor fi obligați, în cadrul proiectului C.R.E.D., să predea unor copii nevinovați niște mizerii cum numai o minte bolnavă își poate închipui. Prin acest program este promovată copiilor, de mici, anormalitatea, indecența - valori total opuse a ceea ce poporul român a învățat din moși strămoși, de mii de ani”.

În context, a fost evocat experimentul din județul Vrancea, unde copiii, fără acordul părinților, au fost obligați să participe, în cadrul proiectului C.R.E.D., la o serie de “lecții” organizate de o asociație LGBT și o persoană transgender (persoane care se declară altceva decât genul corespunzător sexului biologic), în urma cărora copiii au rămas traumatizați.

Prof. univ. dr. Pavel Chirilă a evidențiat problemele de sănătate ale transgenderilor: “În șapte ani au fost redactate 2.000 de studii pe tema copiilor care devin transgenderi. Dintre acestea, 920 se referă la boli cardiace. Cea mai frecventă distorsiune psihologică a copilului este anxietatea, mai mare decât depresia. Fricile, paralizante, îl fac incapabil să mai aibă performanțe școlare (...). La transgenderi, morbiditatea este cu 50% mai mare decât la ceilalți oameni. În străinătate au apărut deja cabinete de psihoterapie pentru ajutorarea transgenderilor care au tulburări psihiatrice și psihologice”.

“Se face propagandă pentru homosexualitate în zeci și zeci de licee. Este o activitate tăcută, la firul ierbii, fără nicio dezbatere publică, părinții sunt ocoliți, profesorii sunt îndemnați să tacă. Din păcate, statul român nu informează părinții despre aceste lucruri (...). Statul român asigură, la nivel de masă, lupta împotriva sistemului de valori tradițional și educației familiale și parentale. Peste tot unde a pătruns ideologia de gen, experimentul social a decurs rău, a creat fracturi interne în mintea și sufletul copiilor”, au avertizat reprezentanții Platformei Civice “Împreună”.

“Dragi profesori și părinți, spuneți STOP acestui proiect criminal C.R.E.D.! Nu mai stați pasivi. Anunțați sindicatele din învățământ, faceți adrese către Ministerul Educației și către toate forurile competente și dacă este nevoie să ieșim în stradă să manifestăm pașnic, o vom face și pe asta. Dragi profesori, nu vă înhămați la această crimă împotriva poporului român!”, este îndemnul adresat în finalul conferinței.

Marți, 11 septembrie, Senatul, în calitate de for decizional, a adoptat inițiativa cetățenească (semnată de peste trei milioane de cetățeni) de revizuire a Constituției, în sensul eliminării oricărui echivoc în utilizarea termenului de “soți”, urmând ca art. 48 (1) să prevadă că “familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”, referendumul urmând a avea loc în 7 octombrie.

Coaliția pentru Familie și Platforma Civică “Împreună” au reacționat cu entuziasm: “Am ajuns în fața ultimei etape a lungului nostru drum pentru apărarea minților copiilor noștri de intruziunea minciunii și falsului unei ideologii radicale care vrea să-i învețe că naturalul și firescul sunt doar expresia unei așa-zise prejudecăți, și nu fundamentul vieții noastre ca ființe umane libere și demne, capabile de frumusețe și dragoste, de demnitate și moralitate (...). Referendumul nu este al niciunui partid, al niciunui lider politic, este al tuturor acelora care vor veni la vot pentru apărarea copiilor lor, pentru ca viața lor să fie scutită de minciuna ideologică a revoluției sexuale, de minciuna acelora care vor să ne reeduce pe toți, părinți și copii”.

În locul semnatarilor, am fi un pic mai reținuți: referendumul n-o să fie treabă ușoară (deja, “trompetiștii” de serviciu i se pun de-a curmezișul), plus că ministerul de resort nu dă semne că ar renunța la cei 570 de formatori într-ale “respectării diversității”, “cel mai important proiect ce vizează învățământul preuniversitar”. (Măcar gogomănia asta s-o fi scos din textul marelui proiect.)

...Însă ciudățenia ciudățeniilor este că, din câte înțelegem, dl. Iohannis este total de acord cu crearea unei noi profesii - expertul în egalitatea de gen, ba, mai mult, chiar anul trecut pe vremea asta, la New York, în cadrul lansării Raportului comun HeForSHE 10x10x10 IMPACT Champions, i-a informat pe partenerii strategici că “nevoia de a implementa această nouă profesie a venit în urma înțelegerii faptului că numai un efort instituționalizat ar duce la schimbarea concretă și cuantificabilă a mentalității. Am realizat faptul că trebuie să transformăm această inițiativă la nivelul întregului guvern” și că “până în 2020, 70% din instituțiile publice naționale și locale din România vor avea experți în egalitatea de gen”. (sursa - presidency.ro)

De unde tragem concluzia că dl. Iohannis nu e supărat chiar pe toată “gașca de penali” și de “incompetenți” din guvern. ...Pe ministrul “Pamblică”, de exemplu, care - zică Academia ce-o zice - îi dă înainte cu “pamblicăriile”.

Așa că, promotorii familiei tradiționale s-o lase mai moale, până la referendum, nu care cumva să se aleagă cu vreun denunț penal: cum, adică, familia să se întemeieze pe consimțământul dintre un bărbat și o femeie? Care să se mai apuce și de făcut copii? Curat abuz în serviciu...

Lasă un comentariu