La UMF Târgu-Mureș MANIFESTARE ȘTIINȚIFICĂ DE EXCEPȚIE ÎN DOMENIUL PATOLOGIEI PEDIATRICE

Distribuie pe:

Universitatea de Medicină și Farmacie și Clinica Pediatrie I a Spitalului Clinic Județean de Urgență organizează, în aceste zile (13 - 15 septembrie), la Facultatea de Farmacie din cadrul UMF Târgu-Mureș, manifestările științifice “Abilități de Comunicare cu Pacientul Pediatric” și “Tendințe Moderne în Pediatrie”.

“Ne dorim ca prin tematica abordată și personalitățile care au confirmat participarea să realizăm un eveniment științific deosebit în domeniul patologiei pediatrice”, a precizat prof. univ. dr. Cristina Oana Mărginean, președintele Comitetului de Organizare, potrivit informației făcute publice pe site-ul UMF.

În cadrul evenimentului, joi, 13 septembrie, a fost lansată lucrarea Softskills in Pediatrics - autor: prof. univ. dr. Cristina Oana Mărginean, volum ce prezintă rezultatele unui proiect de cercetare derulat în cinci țări europene: România, Ungaria, Italia, Spania și Germania.

Proiectul este finanțat de Comisia Europeană în cadrul programului Erasmus+, având ca scop îmbună-tățirea educației pediatrice prin dezvoltarea de noi abilități pentru medici, care să corespundă tendințelor actuale și aplicarea unor strategii moderne de predare și evaluare a abilităților de comunicare în pediatrie, atât în ceea ce privește comunicarea între medic și pacientul pediatric, cât și în privința comunicării în relația medicului cu părintele pacientului pediatric, mai precizează sursa citată.

Lasă un comentariu