Cum să adormi în două minute!

Distribuie pe:

Insomnia, fie că este de tip 1 (atunci când nu poți să adormi), fie că este de tip 2 (atunci când poți să adormi, dar te trezești des), este un chin pentru mulți dintre noi.

În plus, oamenii de știință susțin că lipsa cronică a somnului are legătură cu probleme serioase de sănătate, cum ar fi diabetul, bolile de inimă și atacurile cerebrale, putând afecta chiar structura creierului și scăzând rezistența sistemului imunitar. Totodată, somnul insuficient duce la anxietate și la depresie.

De acum însă, fiecare dintre noi poate adormi în două minute, grație dezvăluirii unei metode secrete, folosită de soldații armatei americane, care poate ajuta pe oricine să adoarmă rapid.

Metoda de adormire rapidă a fost creată în anul 1981, pentru a elimina greșelile pe care le făceau piloții americani din cauza oboselii.

Potrivit descopera.ro, metoda este folosită și în prezent de soldați, pentru a fi siguri că se pot odihni chiar și pe câmpul de luptă, și are o rată de succes de 96% după șase luni de exersare.

Iată pașii pe care trebuie să îi parcurgem pentru a adormi în două minute:

Mai întâi, trebuie să îți relaxezi mușchii feței, inclusiv ai limbii, mandibulele și mușcii din jurul ochilor. Te concentrezi mental asupra chipului tău și îți induci o relaxare a feței, fără nicio activitate facială.

Apoi, îți cobori umerii cât poți de jos, după care îți întinzi un braț pe lângă corp, apoi pe celălalt.

Pasul trei - respiri ușor, apoi relaxezi pieptul și picioarele. Începi cu coapsele și termini cu tălpile.

După ce ți-ai relaxat corpul timp de zece secunde, trebuie să îți golești mintea complet. De exemplu, poți să îți golești mintea imaginându-te într-o canoe pe un lac calm și cu un cer albastru deasupra ta. Sau poți să îți spui “nu gândi, nu gândi, nu gândi” timp de zece secunde.

Respectând acești pași, în mai puțin de două minute corpul asociază relaxarea musculară cu cea mentală și intră în starea de somn, reducând activitatea cerebrală. Somnul se instalează rapid, iar repetarea metodei timp de mai multe luni va îmbunătăți rezultatele, scrie descopera.ro. 

Lasă un comentariu