ADUNARE GENERALĂ

Distribuie pe:

Vineri, 14 septembrie 2018, la Centrul de Dezbateri Social Politice și Culturale “Emil Dandea” din Târgu-Mureș a avut loc Adunarea Generală a Fundației Culturale “Vasile Netea”. Această fundație a fost înființată, de câțiva iubitori de istorie, în anul 1994 și și-a propus a scoate în relief personalitatea lui Vasile Netea ca unul din istoricii importanți ai Transilvaniei.

Adunarea Generală a fost deschisă de către profesorul Dimitrie Poptămaș, președintele fundației care, în cuvântul său, spunea: “Această adunare a fost necesară pentru a reface anumite date, fiindcă legislația s-a schimbat și fiindcă atunci când a luat ființă, societatea avea un mare număr de membri. Unii au plecat, iar fundația a funcționat așa cum a funcționat, cu un comitet descompus multă vreme.

Pentru cei care au plecat în veșnicie, președintele fundației a propus un moment de reculegere.

În continuare, Dimitrie Poptămaș a dat cuvântul doamnei Voica Foișoreanu, o colaboratoare a fundației, care a ajutat și ajută la bunul mers al acesteia, făcând câteva precizări privind reorganizarea fundației și încadrarea acesteia conform regulilor.

A urmat raportul de activitate al anului 2017 până la aceasta dată, care a scos în evidență realizările, raport prezentat de președintele fundației. Apoi s-a trecut celelalte probleme prezentate în ordinea de zi: bilanțul contabil, reglementări privind regularizarea situației membrilor fondatori, reguli pentru primirea de noi membri, modificarea actului de constituire și a statutului, alegerea Consiliului Director, aprobarea formularelor pentru realizarea celor de mai sus și proiect de activitate.

Raportul de activitate, bilanțul contabil și celelalte puncte de pe ordinea de zi au fost supuse spre aprobare celor prezenți, care au votat în unanimitate.

Pentru noul Consiliu Director al acestei fundații Mircea Mihail Artimon a propus pe următorii: Dimitrie Poptămaș - președinte, Florin Bengean - vicepreședinte, Monica Avram, Voica Foișoreanu și Mihail Mircea Artimon. Pentru funcția de contabil a fost propusă Nagy Monica, iar pentru cea de revizor Lucian Bălan.

Asupra punctelor înscrise pe ordinea de zi au luat cuvântul Mircea Dorin Istrate și Gheorghe Dărăban.

Toate cele prezentate au fost supuse la vot, iar cei prezenți au votat în unanimitate.

 

Lasă un comentariu