“Moire și îngeri”

Distribuie pe:

Moirele sunt ursitoarele Hadesului (iadului). Fiice ale lui Zeus și zeiței Themis, ele controlau (în mitologia greacă) destinele oamenilor de la naștere până la moarte. Până și puternica Hera avea motive să se teamă de puterea lor. Se spune că Moirele sunt inventatoarele primelor 7 litere din alfabetul grec, așa cum în alte culturi ele ar fi descoperitoarele primei și ultimei litere, cu alte cuvinte ele sunt începutul și sfârșitul. De aceea, de multe ori sunt ilustrate torcând, în timp ce una dintre ele rupe firul.

De ce “Moire și îngeri”? Tocmai pentru a scoate în evidență faptul că până și Moirele pot fi învinse de către îngeri. Destinul poate fi schimbat prin credință. Chiar dacă soarta omului este prestabilită de aceste trei moire, îngerii au puterea de a schimba totul prin autoritatea divină asupra lor. Tocmai această luptă între bine și rău, între demonic și divin, între soartă și decizia de a o schimba, este evidențiată în poezia “Moire și îngeri”. Puterea divină pe care o au îngerii, are control și asupra acestor ursitoare. Și mai presus de atât, puterea Măriei Sale, Cuvântul care poate întrupa orice, este infinită!

Cartea “Moire și îngeri” , apărută la Editura “Vatra veche” din Târgu-Mureș, se naște ca o concluzie a unei vieți trăite sub controlul moirelor, viață care nu-și pierde, totuși, aspirația spre lumină. Prin intervenția îngerilor care închid pe veci moirele în Hades și pun drept cunună celei oropsite de ele, harul mânuirii cuvântului, lupta se încheie cu victoria binelui.

Fie ca omul să biruiască răul întotdeauna!

Lasă un comentariu