VACCIN ANTICANCER, EFICIENT SUTĂ LA SUTĂ

Distribuie pe:

Oamenii americani de știință de la Institutul de Cercetare din California, citați de descopera.ro, susțin că un nou vaccin pentru melanom (cancer de piele), chiar de tipul foarte agresiv, a fost testat pe șoareci și s-a dovedit a fi eficient 100%.

Mai mult, vaccinul are și capacitatea de a preveni reapariția ulterioară a tumorilor.

“Așa cum un vaccin poate antrena organismul să lupte cu patogenii externi, la fel acest vaccin antrenează sistemul imunitar să atace tumoarea.

În cadrul studiului nostru, au fost aleși cobai cu o formă agresivă de melanom, împărțiți în trei grupe și tratați diferit. După 54 de zile, cei vaccinați aveau o rată de supraviețuire de 100%, în timp ce în celelalte două grupe rata era de 0%, respectiv 25%.

În plus, am descoperit că efectele vaccinului se păstrează și după ce cancerul dispare. Am încercat să inoculăm iar boala în cobaii tratați, dar pur și simplu organismul lor s-a opus!”, afirmă cercetătorii americani.

Pe de altă parte, cercetătorii de la Universitatea din Tel Aviv au realizat un vaccin universal, împotriva majorității tipurilor de cancer, care a fost testat pe mai mulți pacienți, cu rezultate bune.

“Terapia, care vizează o moleculă găsită în 90% dintre toate cazurile de cancer, ar putea însemna o injecție, ce ar permite sistemului imunitar al pacienților să lupte împotriva cancerului, inclusiv în cel de sân și de prostată.

Vaccinul, numit ImMucin, ar putea fi folosit pentru a combate tumorile mai mici, în cazul când sunt detectate suficient de devreme. De asemenea, vaccinul ar putea ajuta la prevenirea și combaterea răspândirii bolii la pacienții care au apelat la alte forme de tratament, precum chirurgia.

Într-un test efectuat la Centrul Medical Hadassah din Ierusalim, vaccinul a fost administrat la zece pacienți care sufereau de cancer. Șapte dintre ei au căpătat o imunitate mai mare față de celulele canceroase, iar ceilalți trei s-au vindecat, urmând tratamentul.

Vaccinul ImMucin a generat un răspuns viguros al sistemului imunitar, la toți pacienți, care au fost monitorizați, după 2 - 4 doze aplicate, dintr-un maxim de 12 doze. Dacă testele suplimentare vor avea succes, vaccinul ar putea fi disponibil într-un termen de până la șase ani”, promit oamenii de știință.

Lasă un comentariu