PENTRU IUBITORII DE ANIMALE: DRACULA INTERNATIONAL DOG SHOW, LA TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

În ziua de vineri, 14 septembrie a.c., în Sala de protocol a Primăriei a avut loc conferința de presă organizată în preziua Concursului internațional “Dracula Dog Show”. Din partea gazdei, Primăria municipiului Târgu-Mureș a fost reprezentată de Claudiu Maior, consilierul primarului Dorin Florea, apoi Petru Munteanu, vicepreședinte al Asociației Chinologice din România, dar și membru în Federația Chinologică Internațională și membru al juriului, Lokodi Zsolt, președintele Asociației Chinologice Mureș, Márton Ferenc, vicepreședinte în cadrul aceleiași asociații și Vince Hogan, jurnalist al unei publicații de specialitate din Anglia.

Cu acest prilej am aflat că astăzi, 15 septembrie, de la ora 9 va începe concursul în Parcul Municipal și va dura până la ora 16. De la ora 17 se va desfășura premierea concurenților din prima zi de concurs, în Cetatea Medievală. În ziua a doua de concurs, duminică, 16 septembrie a.c., programul va începe la ora 9, în Parcul Municipal și va dura până la ora 18, posibil mai mult. Până în prezent s-au făcut 4.000 de înregistrări în concurs, din care, peste 800 din străinătate, din 31 de țări, de pe toate continentele, incluzând și Statele Unite ale Americii.

În ceea ce privește participarea europeană, o bună reprezentare o au țările nordice, îndeosebi din Finlanda, și Norvegia. Este bine de știut că “Dracula Internațional Dog Show” de la Târgu-Mureș este cel mai mare concurs internațional canin, unde accentul este pus, nu pe cantitate, ci pe calitate. În consecință, la Târgu-Mureș vor putea fi văzuți cei mai redutabili concurenți din lumea canină. Vor fi 15 ringuri de concurs. Din cele 300 de rase de câini recunoscute pe plan internațional, la Târgu-Mureș vor fi prezente 200. În ziua de duminică va fi și un preludiu pentru “Transylvania Dog Show”, al doilea mare concurs internațional canin care urmează a se desfășura tot la Târgu-Mureș. Să mai precizăm, România are recunoscute pe plan internațional trei rase de câini, iar a patra se află în stadiul de pregătire. Despre acest subiect, dezvoltat la conferința de presă de ieri, vom mai reveni cu detalii interesante. Participanții străini au fost cazați în hoteluri care permit acest lucru: Hotel Grand și Casa Tineretului. Prețul biletului de intrare pentru vizitatori este de 16 lei și 8 lei pentru copii. Să sperăm că târgumureșenii vor participa în număr cât mai mare, iubitori de animale, care au prilejul de a vedea la lucru campioni ai lumii.

Lasă un comentariu