PESTE O TREIME DIN POPULAȚIA LUMII CONSUMĂ ALCOOL!

Distribuie pe:

Un studiu recent, finanțat de Fundația Bill & Melinda Gates, citat de descopera.ro, atrage atenția asupra faptului că unul dintre principalii factori de îmbolnăvire și de deces pe plan mondial este consumul de alcool, iar cel mai sigur mod de eliminare a riscurilor este evitarea totală a acestuia.

“La nivel mondial, consumul de alcool a fost, în anul 2016, al șaptelea factor de risc atât pentru decese, cât și din punctul de vedere al incapacității generate de boală.

La categoria de vârstă 15-49 de ani, consumul de alcool era în 2016 principalul factor de risc, la nivel global, cu o rată a mortalității de 3,8% în rândul femeilor și de 12,2% în rândul bărbaților.

Consumul de alcool reprezintă un factor principal de risc de îmbolnăvire pe plan global și generează substanțial pierderea sănătății. Am descoperit că riscul mortalității și producerii cancerului crește proporțional cu intensificarea consumului de alcool, iar nivelul de consum care minimizează pierderea sănătății este zero.

Aceste rezultate sugerează că politicile privind controlul asupra consumului de alcool trebuie revizuite la nivel global, fiind necesar să se concentreze pe eforturile de reducere a consumului pentru toate categoriile de cetățeni.

Conform studiului, consumul de alcool este asociat cu producerea a 60 de boli cronice și acute. În 2016, 32,5% din populația lumii consuma alcool, adică 2,4 miliarde de oameni (1,5 miliarde de bărbați și 0,9 miliarde de femei). Principalii factori care pot provoca decesul din cauza consumului de alcool sunt tuberculoza, accidentele rutiere și autovătămarea.

Consumul de alcool constituie unul din principalii factori de îmbolnăvire pe plan global și este responsabil de aproape 10% din decesele produse în categoria de vârstă 15-49 de ani. În lipsa măsurilor, alcoolul generează efecte grave pentru sănătatea populației. Opinia răspândită despre efecte pozitive ale consumului de alcool trebuie revizuită, mai ales în contextul în care noile metode și analize relevă legături de cauzalitate între consumul de alcool, mortalitate și dizabilități.

Rezultatele noastre arată că cel mai sigur nivel de consum de alcool este zero. Doar politicile care se concentrează pe reducerea consumului de alcool vor avea eficiență în reducerea riscurilor de îmbolnăvire”, afirmă autorii studiului.

Lasă un comentariu