“ZIUA DĂRUIRII”, PROPUSĂ PE 25 SEPTEMBRIE

Distribuie pe:

În ședința de luni, 17 septembrie 2018, cu 58 de voturi pentru, 20 împotrivă și 11 abțineri, Senatul României a adoptat propunerea legislativă privind instituirea “Zilei dăruirii” pe 25 septembrie.

Proiectul, inițiat de senatorul PSD Niculae Bădălău, prevede că, de “Ziua dăruirii”, pot fi organizate de către autoritățile publice centrale sau locale și instituțiile aflate în subordinea sau coordonarea acestora, de către societatea civilă și persoane fizice și juridice, programe și manifestări culturale, educative, artistice, de voluntariat, cu caracter social.

“Dăruirea este, înainte de toate, un act profund și personal, izvorât dintr-o nevoie umană, aceea de a fi bun, generos, de a oferi celuilalt, de a te simți împlinit, de a-i contamina pe alții cu bucuria vieții.

A dărui din inimă, a participa la ceva anume, a ajuta pe cineva, a face un bine cuiva poate însemna și a simți că faci parte dintr-o comunitate pe care vrei să o faci un loc mai bun și mai frumos, a contribui la o activitate nobilă, valoroasă.

Scopul promovării acestei inițiative legislative este acela de a crește responsabilitatea cetățenilor de toate vârstele de a servi toate segmentele societății, de a contribui la o moștenire culturală care trebuie amplificată, de a încuraja generozitatea și implicarea socială”, se arată în expunerea de motive.

Senatul a fost prima Cameră sesizată, urmând ca proiectul de act normativ să fie dezbătut și în Camera Deputaților, for decizional. 

Lasă un comentariu