“Dacă azi ar fi ultima zi...”

Distribuie pe:

Dacă ai ști că azi este ultima zi din viața ta, ce ai face?

Nu-i așa că ai lăsa toate lucrurile pe care până azi le-ai considerat importante și ți-ai reconsidera prioritățile? Nu-i așa că ai uita complet de toate planurile de viitor și că ai fi concentrat la această zi, încercând să o trăiești plenar, conștientizându-i fiecare clipă? Nu-i așa că ai ieși afară din casă pentru a mai privi pentru ultima dată cerul în toate stările lui, pentru a simți pământul sub picioare, pentru a mai simți ploaia, pentru a îmbrățișa vântul, pentru a simți mirosul naturii și pentru a-i auzi freamătul? Nu-i așa că ai încerca să iei o gură cât mai mare de viață, cuprinzând în ea mai multă dorință decât ți-ar încăpea în suflet? Nu-i așa că ți-ai face toate poftele și că te-ai răsfăța cât mai mult posibil?

Nu-i așa că ai merge pe străzi zâmbindu-le tuturor trecătorilor și că nu ai trece indiferent pe lângă nimic? Nu-i așa că ai uita de îndată tot ce te-a rănit și că nu ți-ai irosi nicio clipă ca să plângi pentru poveștile triste din trecut sau pentru oamenii care nu au știut să te prețuiască? Nu-i așa că ai alerga către oamenii dragi, pe care i-ai îmbrățișa și cărora le-ai spune cât de mult înseamnă pentru tine și cât de tare îi iubești? Nu-i așa că le-ai mulțumi tuturor celor care au adus ceva bun în viața ta și care ți-au dăruit timp și dragoste? Nu-i așa că le-ai cere iertare celor pe care, cu voie sau fără voie, i-ai supărat și i-ai rănit? Nu-i așa că i-ai ierta pe toți cei pe care te-ai supărat și de care te-ai înstrăinat? Nu-i așa că ți-ai declara iubirea tuturor celor cărora nu ai avut până acum curajul să o declari?

Nu-i așa că I-ai mulțumi lui Dumnezeu pentru că ți-a îngăduit să trăiești această viață, cu bune și cu rele? Nu-i așa că L-ai mai implora să îți mai dea măcar o singură zi, luându-ți angajamentul să o trăiești frumos, cu iubire și bucurie, așa cum nu ai știut să o faci până acum? Și atunci ce mai aștepți? Dacă știi că este așa, de ce nu faci toate lucrurile acestea astăzi? De ce amâni să trăiești frumos? De ce îți trebuie să știi care va fi ultima zi a vieții tale ca să o trăiești cu patos?

Eu îți doresc cât mai multe zile excepționale, fără lamentări, fără irosiri, fără amânări, fără ezitări, cu cât mai multe împliniri, fericire, pace și cu cât mai multă iubire!

(Sursa: Insomnii)

Lasă un comentariu