DISPOZITIVELE ELECTRONICE LE PROVOACĂ ADOLESCENȚILOR TULBURĂRI DE SOMN

Distribuie pe:

Oamenii americani de știință de la Universitatea din Michigan, citați de descopera.ro, au dezvăluit, în urma unui sondaj național, motivele care îi aduc pe adolescenți în situația de a suferi de tulburări de somn.

“Majoritatea părinților de adolescenți cu tulburări de somn din SUA au dat vina pe celulare, pe dispozitive electronice, sau pe rețelele de socializare, care îi împiedică pe copiii lor să doarmă cât ar fi necesar.

Astfel, peste 43% din părinții de adolescenți, cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani, au recunoscut că fiul sau fiica lor nu poate dormi sau că se trezește în toiul nopții, iar apoi nu mai poate să adoarmă.

Dintre acești părinți, 56% pun această problemă pe dependența copilului lor de dispozitivele electronice, telefonul mobil sau rețelele de socializare. De altfel, sondajul sugerează că tulburările de somn sunt frecvente între adolescenți, iar părinții lor sunt de părere că utilizarea dispozitivelor electronice este unul dintre principalii factori ce contribuie la acest lucru.

Pe de altă parte, 43% din părinți semnalează temele de la școală și alte activități, care îi mențin treji pe adolescenți la orele când ar trebui să doarmă, și doar 31% din ei cred că problema se datorează preocupărilor școlare ale copilului lor.

De asemenea, 23% din cei chestionați au semnalat preocupările vieții sociale ca principală cauză, în timp ce 10% au pus-o pe seama problemelor de sănătate, sau a medicamentelor.

Studiul este rezultatul unui sondaj realizat în rândul familiilor americane care a inclus 1.018 părinți de adolescenți, cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani”, explică specialiștii americani.

Lasă un comentariu