Anul trecut, APROXIMATIV 10 MILIOANE DE OAMENI S-AU ÎMBOLNĂVIT DE TUBERCULOZĂ!

Distribuie pe:

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a dat publicității un raport în care arată că, în anul 2017, la nivel global, aproximativ 10 milioane de personae s-au îmbolnăvit de tuberculoză, epidemia fiind departe de a fi eradicată.

“Tuberculoza (TBC) este una dintre primele zece cauze de deces la nivel global și a provocat moartea a circa 1,6 milioane de persoane anul trecut, potrivit agenției pe probleme de sănătate a ONU.

OMS a înregistrat oficial 6,4 milioane de cazuri de TBC, dar estimăm că, din cauza subraportării și al subdiagnosticării, numărul acestora este de 10 milioane.

Cazurile de tuberculoză au fost raportate în toate țările și la toate grupele de vârstă, însă opt țări totalizează două treimi dintre cazuri - India, China, Indonezia, Filipine, Pakistan, Nigeria, Bangladesh și Africa de Sud.

Țările cu venituri mari au avut o rată mai mică de incidență a bolii, iar în cele două Americi (de Sud și de Nord) și în Europa a fost raportat un procent de doar 6% din totalul cazurilor.

Rata de mortalitate a TBC-ului scade cu circa 3% pe an, iar cea mai bună estimare pentru reducerea acesteia, în intervalul 2000-2017, este de 42%.

Pentru majoritatea țărilor, sfârșitul epidemiei de TBC, o problemă majoră de sănătate publică, este mai degrabă o aspirație, decât o realitate.

Circa un sfert din populația lumii este infectată cu bacteria care provoacă TBC, însă doar un mic procent dintre cei infectați va dezvolta tuberculoză.

În 26 septembrie 2018, la New York, va avea loc reuniunea ONU, în cadrul căreia se așteaptă ca liderii mondiali să lanseze un apel la acțiune în scopul accelerării progresului pentru eradicarea epidemiei până în 2030”, arată raportul OMS, citat de agerpres.ro.

Lasă un comentariu