Mircea Dușa este noul prefect a județului Mureș

Distribuie pe:

Mircea Dușa, fost secretar de stat în Ministerul Apărării Naționale, a fost numit joi, prefect al județului Mureș, decizia urmând a fi publicată în Monitorul Oficial.

Pe 12 septembrie, Mircea Dușa a fost eliberat, la cerere, din funcția de secretar de stat, șef al Departamentului pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale din Ministerul Apărării Naționale, printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă.

Dușa a fost numit în funcția de secretar de stat la MApN în 27 ianuarie 2017 printr-o decizie a prim-ministrului Sorin Grindeanu.

În anul 1996, Mircea Dușa a fost ales în funcția de primar al orașului Toplița, iar în perioada 2001-2004 a fost prefect al județului Harghita. Din 2004 și până în 2016 a obținut trei mandate de deputat de Harghita în Parlamentul României.

Actualul prefect a deținut, de trei ori, și funcția de ministru: în perioada mai-august 2012, a fost ministru pentru Relația cu Parlamentul, apoi până la finalul anului a fost ministru al Administrației și Internelor, iar între 2012 și 2015 a fost ministrul Apărării Naționale. (agerpres.ro, informatiahr.ro)

Lasă un comentariu