Atenție! LEGUME CARE ÎNGRAȘĂ

Distribuie pe:

Chiar dacă nutriționiștii ne recomandă să consumăm cât mai multe legume în curele de slăbire sau, pur și simplu, în menținerea greutății, tot ei sunt cei care ne atrag atenția că nu toate legumele sunt benefice, întrucât conțin prea mult zahăr și, în consecință, prea multe calorii, astfel:

Cartofii albi - Cartofii sunt printre cele mai versatile legume pe care le poți consuma. Poți să îi faci piure, prăjiți, chipsuri sau la cuptor. Cartofii sunt gustoși, însă nu sunt o legumă pe care ar trebui să o mănânci prea des, mai ales dacă ajungi să îi consumi într-una dintre multele lor forme modificate, cu multe sosuri.

Cartofii dulci - Dacă ai ales cartofii dulci pentru a evita să îi mănânci pe cei albi, poate ar fi cazul să reanalizezi câți cartofi dulci mănânci. Aceștia au un conținut ridicat de calorii și carbohidrați și pot aduce cu ușurință kilograme în plus, mai ales dacă mănânci mai multe calorii decât arzi.

Morcovii - Dacă te gândeai să folosești morcovii pe post de gustare pentru a slăbi repede, poate că ar trebui să te răzgândești. Din cauza conținutului lor de zahăr, morcovii se numără printre legumele care te pot face să te îngrași dacă mănânci cantități excesive. Zahărul din morcovi este zaharoză, așa că încearcă să consumi mereu aceste legume cu moderație.

Castraveții - Orice ingredient fără pulpă sau coajă, cum ar fi castraveții, are un conținut scăzut de fibre și nu te va ajuta să te simți sătul mai mult timp, ceea ce înseamnă că îți vei dori să mănânci altă gustare imediat după. Acesta este motivul pentru care sucurile castraveților nu te ajută foarte mult să slăbești. Ca alternativă sănătoasă, poți mânca hummus cu castraveți.

Sfecla - O altă legumă care este bogată în carbohidrați, amidon și zahăr este sfecla. Din cauza faptului că organismul uman absoarbe rapid zahărul, nivelul glicemiei poate crește, ceea ce duce la un răspuns metabolic care poate stimula depozitarea grăsimilor și creșterea în greutate.

Mazărea - Poate că nu îți plăcea să mănânci mazăre în copilărie, dar acum, după cum afirmă specialiștii, nici nu ar trebui să mănânci mazăre atât de des. Mazărea are un conținut bogat de substanțe nutritive de care are nevoie organismul tău, dar este bogată și în carbohidrați, iar caloriile se pot adăuga rapid. Trebuie să iei în considerare urmărirea porțiilor legumelor amidonice, la fel cum te gândești și la alimentele bogate în carbohidrați. Singurele alimente pe care le poți mânca în porții nemăsurate în prealabil sunt legumele fără amidon. Acestea includ broccoli, sparanghel, anghinare și conopidă.

Porumb - Dacă vrei să slăbești, conform specialiștilor, porumbul ar trebui eliminat din dieta ta! Porumbul dulce poate face celelalte legume mai plăcute, dar dulceața înseamnă zahăr, iar zahărul este catalizatorul pentru creșterea în greutate. Zahărul dezechilibrează hormonii, inclusiv insulina și cortizolul, care îi spun corpului să stocheze caloriile ca grăsime.

Dovleacul - Zahărul pare cel mai nociv lucru pe care îl poți mânca dacă ești la dietă, așa că ar avea sens să consumi legume cu un conținut scăzut de zahăr. Chiar dacă dovleacul are un conținut scăzut de zahăr, unele rețete care folosesc dovleacul pot avea multe calorii. Dovleacul este un fruct, dar este văzut adesea ca o legumă și este mai sănătos atunci când este tratat ca o legumă în rețete.

 

Lasă un comentariu